Efter 22 års fravær: Nu kan sprøjtegiften være på vej tilbage i Thisted Kommune

I 1997 vedtog Thisted Kommune, at sprøjtegift skulle være forbudt på kommunens arealer. Det ønsker udvalg nu at lave om på.

Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune ønsker at genindføre brugen af sprøjtegift til at bekæmpe ukrudt på kommunens grønne arealer. Det skriver Nordjyske.dk.

quoteDet er en 20 år gammel plan, der ligger på området, og det kan man altså ikke bliver ved med at følge.

Esben Oddershede (V), Formand, Klima-, Miljø og Teknikudvalget, Thisted Kommune

Kommunalbestyrelsen i Thisted vedtog ellers i 1997, at alt vedligeholdelse af kommunens områder skulle ske uden brug af pesticider, men det kan altså nu få en ende, hvis det står til klima-, miljø- og teknikudvalget.

- Det er en 20 år gammel plan, der ligger på området, og det kan man altså ikke bliver ved med at følge. I dag er teknikken så skånsom, da den sprøjter direkte på den enkelte plante. Det betyder, at den samlede miljøbelastning bliver mindre, end den er nu, hvor man bruger gasbrændere, fortæller Esben Oddershede (V), der er formand for udvalget.

I første omgang er der kun tale om en to-årig forsøgsordning, som udvalget for klima, miljø og teknik ønsker at indføre. For at det kan blive til virkelighed, skal det dog først vedtages i kommunalbestyrelsen.

Udvalget vedtog beslutningen enstemmigt med undtagelse af Alternativets Joachim Plaetner. Han henviste til, at han ikke ønskede at gamble med kommunens grundvand. 

Esben Oddershede forklarer dog, at der kun er tale om områder, hvor der ikke indvindes vand.

- Der er ingenting, der er risikofrit. Det er gas jo heller ikke. Vi har flere steder set, at gasbrændere har startet brande, fortæller Esben Oddershede.

Områderne, som er udtænkt til at være med i forsøgsordningen, er Thisted, Sjørring, Vorupør, Vestervig, Hanstholm, Østerild og Frøstrup.