Motorvejshuller lukkes: - Nu kan medarbejderne køre sikkert på arbejde

To strækninger på motorvejen ved Herning er i dag motortrafikvej, men om fire år bliver det motorvej.

2:03
Jens Birn er en del af Motorvejsgruppen, der består af en række erhvervsledere, som har kæmpet for at få motorvej hele vejen fra Herning til Holstebro. Her fortæller han om lukningen af motorvejshullerne.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

I flere år har en gruppe erhvervsfolk kæmpet for at få lukket motorvejshullerne omkring Herning.

Den kamp er i dag rykket et skridt tættere på at være vundet. Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig afsat 548 millioner kroner til at lukke hullerne, og det glæder hos Valdemar Birn i Holstebro.

- Det er en fantastisk dag for hele vores område. Vi specielt i Motorvejsgruppen er enormt glade, for nu får vi endelig løst det sikkerhedsproblem, vi har haft i forbindelse med etableringen af motorvejen mellem Holstebro og Herning. Nu får vi endelig lukket hullerne, og så kan vi få vores medarbejdere godt og sikkert til og fra arbejde, siger Jens Birn, der er talsmand for Motorvejsgruppen og direktør hos Valdemar Birn.

Regeringen og Dansk Folkepartis plan om lukningen af motorvejshullerne ved Herning.
Regeringen og Dansk Folkepartis plan om lukningen af motorvejshullerne ved Herning.
Foto: Infrastrukturaftale

Bedre vejsikkerhed

I dag er der to motortrafikvejsstrækninger ved Herning, som bliver betragtet som huller i det ellers sammenhængende motorvejsnet mellem Holstebro og Herning. Det er 9,5 kilometer nord om Herning samt 5 kilometer syd om. Nu er der altså afsat penge til at lukke hullerne, og projektet skal gå i gang i 2023.

- Det har været en bekymring hos vores medarbejdere, og derfor har erhvervslederne stået i front og kæmpet i tre år. Historisk set ved vi blandt andet fra Brande, at der sker ulykker der, hvor der har været huller, siger Jens Birn.

Også finansminister Kristian Jensen (V) er enig i, at lapningen af hullerne vil øge trafiksikkerheden.

- Jeg har fra starten af ønsket at få fuld motorvejsstandard, således at farlige situationer med overgang fra motorvej til motortrafikvej undgås, siger Kristian Jensen.

Kampen fortsætter

Selv om det nu ser ud til, at motorvejshullerne bliver lukket, så fortsætter Motorvejsgruppen med at mødes.

- Det her er et kæmpe skridt på vejen, men Motorvejsgruppens arbejde fortsætter. Vi arbejder på tværs af alle folketingets partier, og vi har mødt stor opbakning fra alle politikere fra vors område, så derfor forstætter arbejdet, siger Jens Birn.

Aftalen mellem Regeringen og Dansk Folkeparti rummer investeringer for i alt 112,7 milliarder kroner i perioden fra 2021 til 2030.

De to blå områder her på kortet, viser de to strækninger, der endnu ikke er motorvej.  Foto: Vejdirektoratet
De to blå områder her på kortet, viser de to strækninger, der endnu ikke er motorvej.  Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet
2:19
En erhvervsgruppe i Holstebro kæmper videre for at få lukket det hul i motorvejen ved Herning, der er det eneste fra Holstebro til Italien.