Drama døgnet rundt: Nu kan elever på drama-linjen snart bo ved Morsø Gymnasium

Drama på højeste niveau og livet på kollegie kan efter sommerferien kombineres på Mors.

_dsc3777_1600_px_til_hjemmeside.jpg
Foto: Gert Laursen

Fra næste skoleår får eleverne på drama-linjen på Morsø Gymnasium mulighed for dyrke deres interesse for teater og dramatik hele døgnet rundt. Det sker, når gymnasiet slår dørene op til et nyt Drama College, hvor eleverne kan bo, mens de tager deres gymnasielle uddannelse med drama som linjefag.

- Det unikke er, at de unge, udover en fantastisk uddannelse på højeste niveau, også får mulighed for at bo tæt på uddannelsesstedet. Vi giver ovenikøbet de unge to måltider om dagen, samt muligheder for et studiejob på eller bag scenen, siger rektor på Morsø Gymnasium, Kurt Sonne Thomsen, i en pressemeddelse. 

Nyt teater på vej

Det nye Drama College bliver til virkelighed i samarbejde med Limfjordsteatret, der lige nu er ved at bygge et helt nyt teater, der er placeret ved Morsø Gymnasium. 

- På Limfjordsteatret har vi talentlinjen, der er Danmarks bedste, med internationale gæstelærere. På Dramacollege kommer man dagligt til at færdes i et miljø med professionelle teaterfolk og unge med samme interesse for teater som en selv. De studerende får adgang til alle de forestillinger - fra hele verden - der spiller på alle vore scener, og selvfølgelig skal de studerende være med til at lave en masse teater selv, siger teatleder på Limfjordsteatret, Gitta Malling i pressemeddelsen. 

Hjælp til at flytte hjemmefra

Det nye college får tilknyttet en såkaldt 'social vicevært', der skal hjælpe eleverne med de udfordringer, der kan opstå, når eleverne pludselig skal stå på egne ben uden mor og far i nærheden.

Derudover får eleverne mulighed for at søge og få relevante studiejobs. Gymnasiet har blandt andet et samarbejde med Jesperhus Feriepark, hvor eleverne kan få job i parkens showteam. 

- Lignende aftaler findes med Morsø Teater, Limfjordsteatret og Ungdomsskolen, hvor de studerende også får mulighed for at arbejde med alle aspekter af teater under deres uddannelse, siger Kurt Sonne Thomsen. 

Der er åbent for tilmeldingen til det kommende skoleår. 

2:17
Gymnasiereformen kan få store konsekvenser for dramalinjen på Morsø Gymnasium