Ny elektronik-butik: Nu kan du købe bæredygtigt IT-udstyr

Brugte computere, telefoner og iPads kan nu købes i en butik i Viborg, der udelukkende sælger genbrugsprodukter.

Ifølge ejeren af IT-mobilshoppen kan kunderne spare om til 80 procent på nogle produkter.
Ifølge ejeren af IT-mobilshoppen kan kunderne spare om til 80 procent på nogle produkter.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

En ny og anderledes elektronikbutik slog fredag dørene op i Viborg. IT-mobilshoppen hedder forretningen, og her kan kunderne købe bæredygtigt IT - altså computere, telefoner og iPads, som har været brugt af andre før. 

- Vi forsøger at genanvende nogle af de maskiner, der findes og vil gerne have folk til at blive ”grønne” på IT-området også, fortæller en af de to ejere, Torben Pedersen.

Torben Pedersen er den ene af to ejere. På sigt håber han og makkeren, at der skal ansættes tre mere i butikken.
Torben Pedersen er den ene af to ejere. På sigt håber han og makkeren, at der skal ansættes tre mere i butikken.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Ham og hans kompagnon fik lyst til at lave en butik, der havde noget unikt i forhold til andre forhandlere. Og så fik de idéen til at sælge genbrugsprodukter. De forventer selv, at konceptet bliver en succes, fordi bæredygtighed er et varmt emne i tiden. 

- Det er tidens trend. I dag skal alt være grønt, og jo mere grønt det bliver, jo bedre er det faktisk, og derfor tror vi også, at det er nu, at IT skal komme med.  

- Vi har fundet ud af, at der bliver brugt over 400 kilo råmateriale på at blive lavet én computer. Når man så tænker på, hvor mange computere der egentlig er i verden, så er det godt nok meget råmateriale og mange tons affald, der bliver brugt på det, siger Torben Pedersen. 

De to ejere køber produkterne af leverandører, der, ifølge Torben Pedersen, er specialiserede i at opkøbe brugt elektronik fra eksempelvis teleselskaber. Butikken stiller ikke deciderede krav til udstyret, men det hele skal være funktionelt - og det bliver testet og afprøvet på butikkens værksted, inden varerne kommer til salg.

Derudover får kunderne et års garanti og reklamationsret samt muligheden for at spare mange penge.  

- Man kan spare rigtig mange penge som privatkunde – helt op til 80 procent, hvis man rammer de rigtige tilbud. Og vi kan få gang i noget genbrug på IT-området.

0:34
Fra i dag kan man købe brugt IT-udstyr i en forretning i Viborg - IT Mobilshoppen kalder sig bæredygtig.