Håndbold-VM: Nu kan du få din egen guldmedalje - hos bageren

En bager i Herning kom i går til at love, at de ville sælge guldmedaljer, hvis Danmark blev verdensmestre, og så fik de pludselig travlt.

Alix Gyldenløve Bitsch har travlt med at lave guldmedaljer, efter herrelandsholdet vand VM i Herning søndag aften.
Alix Gyldenløve Bitsch har travlt med at lave guldmedaljer, efter herrelandsholdet vand VM i Herning søndag aften.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Der er gang i bageriet i Skolegade oven på Danmarks VM-triumf søndag.

Bagerkonen, Malene Bitsch, kom til at love, at hvis Danmark vandt, så ville de mandag sælge guldmedaljer i butikken, og de har vist sig at være ret så populære.

- Vi havde regnet med, at vi skulle lave 2-300 medaljer, men de første to timer er der allerede bestilt over 200, så vi laver nok 5-600 i stedet, griner indehaver af Skolegades Bageri, Alix Gyldenløve Bitsch.

Guldmedaljerne er en klassisk medalje med flødeskum, hindbær og creme. I dagens anledning er de blevet pyntet med en guldmønt, guldstøv og dannebrog. 

- Sådan nogle store dage skal vi fejre, og os små bagere kan omstille os til hurtigt at lave en ny produktion. Så det bliver en god dag, siger indehaveren.

Allerede fra morgenen tog de første kunder guldmedaljer med hjem sammen med morgenbrødet.

- Det her er jo værd at fejre. Kagerne så meget lækre ud, og da jeg alligevel skulle hente morgenbrød, kunne jeg lige så godt tage medaljer med til mine kollegaer også, siger Kai Langhoff fra Herning, der var forbi bageren i morges.

Medaljerne er hele dagen på tilbud til 15 kroner stykket - altså så længe lager haves.

1:03
Indehaveren af Skolegades Bageri fortæller, hvorfor de i dag sælger guldmedaljer.