Nu har FCM solgt talenter for mere end en kvart milliard

FC Midtjyllands talenter er en god indtjeningskilde for den midtjyske klub, der på 14 år har scoret mere end en kvart milliard på egne spillere.

Andreas Poulsen (i midten) i kamp for FCM mod Randers FC. 13 kampe nåede han for de midtjyske ulve inden skiftet til Tyskland. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Læs også Danmarks dyreste fodboldteenager om skifte: Kan blive rigtig stort

Simon Kjær. Pione Sisto. Rasmus Nissen. Andreas Poulsen. Talenterne har skaffet store beløb hjem til FC Midtjylland. Faktisk har klubben siden 2004 solgt spillere for mere end 280 millioner, skriver aoh.dk.

- Jeg tror ikke, at nogen kunne have forudset, hvor meget det ville betyde for vores klub, siger sportschef Svend Graversen fra FC Midtjylland til avisen.

Ud over de godt 280 millioner kommer 30 millioner fra videresalgsklausuler, som klubben også har fået ind på kontoen.

- Hvis vi kigger på transferbeløbene igen om 14 år, så har vi solgt for det tredobbelte. Mindst. Det er min forventning, siger Svend Graversen med henvisning til, at akademiet netop nu har 14 år på bagen.

Ud over salg til udlandet har talentarbejdet også båret frugt for midtjydernes førstehold. Faktisk har 52 akademi-spillere fået debut i Superligaen.