Nu forsvinder ruinerne af det gamle slagteri i Skive

Skive Kommune har endelig godkendt en ny aftale med Danish Crown. En del af bygningerne skal bruges til lejligheder.

Det gamle slagteri i Skive ligger i dag øde hen. Men nu sker der endelig noget på grunden.
Det gamle slagteri i Skive ligger i dag øde hen. Men nu sker der endelig noget på grunden.
Foto: Arkiv

Efter længere tids forhandlinger er Skive Kommune og Danish Crown endelig blevet enige om, hvad der skal ske med det lukkede svineslagteri i Skive.

Slagteriet brændte i 2007, og en stor del af bygningerne står i dag tilbage som en ruin.

Den nye købsaftale er i dag tirsdag blevet endeligt godkendt af byrådet i Skive. Den betyder, at Skive Kommune køber størstedelen af grunden for 12 millioner kroner plus moms, mens det er planen, at en privat investor køber resten.

Den private investor har ifølge en pressemeddelelse fra kommunen og Danish Crown planer om at indrette lejligheder i de gamle slagtehaller. Samtidig betyder aftalen, at Danish Crown får ansvaret for at rive de andre bygninger ned og for at rense jorden for den forurening, der stammer fra slagteriet.

- Vi er rigtig, rigtig glade for at få den aftale på plads. Det har taget længere tid, end vi havde regnet med, men der skal to til en aftale, når der er tale om privat ejendom, siger Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard til tvmidtvest.dk.

Hvad Skive Kommune vil bruge sin del af den gamle slagterigrund til, ved borgmesteren endnu ikke. 

- Det må vi tage en åben debat om. Vi har som sådan ikke brug for grunden. Vores primære grund til at lave denne aftale var at få bygningerne væk. De pynter bestemt ikke, siger han.

Nye lejligheder banede vejen

I 2015 forlangte Danish Crown 24 millioner kroner for grunden, hvis Skive Kommune købte den i ryddet tilstand. Eller ni millioner kroner plus moms, hvis kommunen købte grunden inklusiv bygningerne.

Det tilbud sagde kommunens økonomiudvalg dengang nej til - og nu tre år senere er der så fundet en alternativ løsning. 

- Ved at omdanne en væsentlig del af bygningerne på grunden til lejligheder nedsættes vores udgifter til nedrivning ganske markant. Så den plan, vi for godt to år siden lagde frem for byrådet i Skive, blev vejen til at finde en løsning for området. Det har taget et års tid mere, end vi forventede dengang, men det vigtigste er, at der nu ligger en plan for området, siger finanschef i Danish Crown, Ejner Søby, i en pressemeddelelse.

Præcist hvornår grunden er ryddet, er stadig usikkert. Det skal ifølge aftalen ske senest to år efter, at kommunen giver tilladelse til oprydningsarbejdet.