Nu får motocross-klub sin egen bane

Bjerringbro Cross Klub kan nu langt om længe tage første spadestik til sin nye bane.

110213_Moto_Cross.jpg

Efter 11 års kamp for en ny bane er Bjerringbro Cross Klub nu endelig tæt på mål.

Klubben tager første spadestik til den nye motocross bane på lørdag, og hvis alt går som planlagt, kan medlemmerne indvie banen mellem Bjerringbro og Rødkærsbro engang i 2014.

- Vi er naturligvis meget glade for at komme i gang. Nu kan vi endelig bruge tiden på noget fysisk arbejde i stedet for at skulle kæmpe med kuglepennen, siger klubbens formand Søren Sørensen med henvisning til de mange indsigelser, der har i årevis har truet med at spænde ben for projektet.

Indsigelser i naturklagenævnet

Motocross-klubben har i længere tid været i dialog med Viborg Kommune, og de sidste detaljer faldt på plads for en uges tid siden. Naturklagenævnet mangler dog stadig at behandle tre indsigelser mod projektet, men de har ikke opsættende virkning, og Søren Sørensen regner ikke med, at de kan spænde ben for arbejdet.

Bjerringbro Cross Klub har ikke haft sin egen bane, siden banen i Vejrumbro blev lukket i 2005. Banen kørte i flere år med en dispensation, fordi den lå for tæt på Nørreådalen.

Klubbens medlemmer må derfor låne eller leje sig ind på andre baner, hvilket giver en masse praktiske udfordringer med transport og planlægning.