Nu falder vandstanden i Holstebro

Vandstanden er tirsdag morgen faldet med 40 cm i forhold til mandag aften. Beredskabet er stoppet med at pumpe vand ud fra de oversvømmede lokaler midt i Holstebro.

Vandstanden i Storåen i Holstebro er begyndt at falde. Efter de seneste dages oversvømmelser ser det langt om længe ud til, at de store vandmasser er på vej tilbage til det normale. 

Indsatslederen for Brand & Redning i Holstebro, Mogens Eliassen, siger, at de er stoppet med at pumpe vand ud fra de oversvømmede lokaler ved Storåen midt i byen.

- Der kommer ikke længere vand ind. Vi har sikret den dør til Buddy Holly, der ikke kunne holde til trykket fra vandet, og som forsagede de omfattende vandskader i de omkringliggende bygninger. 

Indsatslederen fortæller, at der stadigvæk er vand i lokalerne, og at der nu venter et stort oprydningsarbejde.

Vandstand faldet siden i går aftes

Ifølge Holstebro Kommunes målestation ved renseanlægget tre kilometer vest for byen, er vandstanden faldet 40 cm, siden den mandag aften toppede omkring klokken 23. Der målte vandstanden 9,60 m, mens den tirsdag morgen nu måler 9,20 m. Det er stadigvæk mere end to meter over normalen.

I midtbyen er vandstanden 30 cm højere end ved målestationen. Indsatsleder Mogens Eliassen siger, at vandet nu er under det kritiske niveau. 

- Det ser ud til, at vandstanden fortsætter med at falde resten af ugen, siger han. 

Kan ikke udelukke flere oversvømmelser

Ifølge DMI ser den kraftige blæst ud til at fortsætte. Det vil dog ikke forsage flere oversvømmelser den næste uges tid, lover indsatslederen. Han tør dog ikke udelukke oversvømmelser i juletiden. 

- Jeg kan ikke udelukke, at der kommer flere oversvømmelser i den nærmeste fremtid.