Nu får Lars Krarup svar fra DF i politiskolesag

Lars Krarup har efterspurgt svar fra DF i striden om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark. Nu får han svar fra partiets retsordfører.

071115Politiskole.jpg
Foto: arkivfoto

Gennem den seneste uge har Herning-borgmester Lars Krarup eftersøgt svar fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sagen om placering af den nye politiskole i Vestdanmark.

"Kære Kristian Thulesen Dahl. Du plejer at sige, at du ikke vil i regering, fordi du har mest mulig magt, der hvor du sidder nu. Og i den konkrete sag om politiskolen i Herning, passer det i hvert fald. For nu er det jo op til dig, og kun dig, om den skal blive i Herning, som Dansk Folkeparti også lovede i valgkampen, eller om den skal flyttes,” lød det blandt andet i en video til DF-formanden på Lars Krarups Facebook-profil i lørdags, hvor borgmesteren afsluttede med ordene: "Vi venter på dit svar - hvad siger du?"

Trods flere forsøg hen over weekenden fra Herning-borgmesteren fik han ingen reaktion fra Kristian Thulesen Dahl.

Søndag eftermiddag forsøgte han sig så igen. Denne gang med et billede af en struds, der stikker i hovedet i jorden, hvortil han skrev: "Det ikke at sige noget, er også at sige noget, Kristian Thuelsen Dahl. Mister Herning sin politiskolen inden for de næste 48 timer, har du så tænkt på politiets bedste?"

Lars Krarup henviser i sin tekst til et møde, der mandag morgen afholdes mellem retsordførerne i forligskredspartierne, hvor politiskolens placering igen skal diskuteres.

DF: Det virker en anelse desperat

Søndag tog DF bladet fra munden og svarede på Lars Krarups mange opråb. Svaret kom dog ikke fra formanden, men derimod fra partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen (DF).

"Det er mig, der som retsordfører for Dansk Folkeparti, fremfører partiets linjke i dette spørgsmål. Derfor er det også mig, der udtaler mig," lyder det, ifølge Jyllandsposten, fra retsordføreren.

Derudover siger Peter Kofod Poulsen, at Lars Krarups angreb på formanden, virker "en anelse desperat", og han  erklærer sig desuden uforstående overfor, hvad det er, borgmesteren ønsker forklaret af Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg har meget præcist gennem de seneste uger og måneder gjort rede for, hvad vores linje er. Der er ikke noget forandret, og derfor er der ikke noget nyt at sige. For os handler det slet ikke om geografi, men om at finde en eksisterende bygning,” siger Peter Kofod Poulsen til Jyllandsposten.