Nu får Cold Hawaii også sin egen vin

Først kom øllen, og nu kommer så vinen - Cold Hawaii udvider sortimentet dog kun i Thy.

Er man én af dem, der er så heldig at handle hos Spar i Klitmøller, har man adgang til noget ganske eksklusivt - en Cold Hawaii-rødvin, som nu står side om side med Thisted Bryghus' populære øl.

Michael Konradsen, Spar-købmand i Klitmøller, er manden bag vinen og indtil videre eneforhandler i hele Danmark.

- Idéen kom sig af, at jeg syntes, Friends of Cold Hawaii var en rigtig god forening, og så tænkte jeg, at når vi nu sælger så mange Cold Hawaii-øl, kunne det måske også være interessant med en Cold Hawaii-vin, forklarer Michael Konradsen.

Derfor tog han selv initiativ til vinen, som er en italiensk Primitivo Salento, hvor fem kroner for hver solgt flaske går til Friends of Cold Hawaii.

For Finn Jorsal, formand for Friends of Cold Hawaii, kom det dog som noget af en overraskelse. Han opdagede nemlig vinen ved en tilfældighed på en indkøbstur og undrede sig såre.

- Vi arbejder jo meget med de stedbundne potentialer i Cold Hawaii, så jeg var lige nødt til at tage fat i Michael Konradsen og høre, hvad det gik ud på. Men det giver god mening, for vinen kan faktisk kun fås her hos Spar i Klitmøller. Det, jeg håber på, er, at vinen i fremtiden også vil kunne fås andre steder i Thy, for eksempel på restauranter, caféer, barer og så videre, men indtil videre er jeg glad for, at den kan fås her i Cold Hawaiis hovedstadig, siger Finn Jorsal.

Spar Klitmøller og Friends of Cold Hawaii har også planer om at sende en Cold Hawaii-hvidvin og en Cold Hawaii-rosé på gaden i nær fremtid.