Stafet For Livet: Nu er Ikast også med til at samle penge ind til kræftbekæmpelse

I år er syv nye byer med til Stafet For Livet.

Opbakningen til det nye arrangement i Ikast har været kæmpestor, fortæller formanden for Stafet For Livet i Ikast.
Opbakningen til det nye arrangement i Ikast har været kæmpestor, fortæller formanden for Stafet For Livet i Ikast.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I disse uger bliver der afholdt Stafet For Livet over hele landet. Flere byer end nogensinde er med, og i år var Ikast med som én af de nye byer på landkortet.

- Vi fik mulighed for at være en af de nye byer her i 2019, og det takkede vi bare ja til, siger Peder Fenger, formand for Stafet For Livet Ikast.

Stafet For Livet er et døgn, hvor der bliver sat fokus på kræftsagen.
Forskellige sponsorere betaler penge, for hver kilometer deltagerne går. På den måde bliver der samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Stafetten i Ikast blev skudt i gang lørdag den 4. maj og varer 24 timer. 558 deltagere er meldt til, og tilsammen går de 13.000 kilometer.

Formanden for arrangementet er glad for, at der er så enormt stor opbakning i byen.

- Der har været en opbakning, vi slet ikke havde forestillet os. Der har været en masse frivillige, som bare sagde ja til det, og så hoppede vi ud i det. Og vi har bare fundet ud af, at det var det helt rigtige, siger formanden og fortsætter:

- Det her med at fejre livet, det gør vi mennesker alt for sjældent, og det har vi virkelig fundet ud af – det handler altså om at fejre livet, men også om at mindes dem man har mistet, siger han.

Jens Hammer Larsen fra Ikast er selv kræftpatient, så han ved alt om, hvor vigtig sagen er.
Jens Hammer Larsen fra Ikast er selv kræftpatient, så han ved alt om, hvor vigtig sagen er.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Det gør en stor forskel

Jens Hammer Larsen fra Ikast er en af dem, der går med på stafetten i Ikast. Han er selv kræftpatient, så han ved alt om, hvor vigtig sagen er.

- Det, at man få en følelse af, at der er nogen, der bakker op om en, det betyder rigtig meget, siger han.

I august sidste år fik han konstateret kræft. Man fandt en stor tumor på to et halvt kilo, og hans ene nyre blev fjernet.

- Det her arrangement betyder meget. Til dagligt snakker vi jo ikke meget om vores sygdom. Jeg med i en kræftgruppe, hvor vi samles, men mange snakker ikke om det, når de kommer hjem, eller når de er blandt venner. Her kommer det mere til udtryk, og det gør en stor forskel – man bliver mere åben omkring sin sygdom, siger han.