Nu bliver Elia sikret med et net

Efter to dødsfald har Ingvar Cronhammar og Elias bestyrelse besluttet at forbedre sikkerheden.

elia_ulykke.jpg

Skulpturen Elia i Herning skal nu udstyres med et indvendigt sikkerhedsnet for at forhindre faldulykker.

Det har bestyrelsen for Fonden Elia besluttet i samråd med kunstneren Ingvar Cronhammar, der har skabt det store kunstværk, oplyser bestyrelsens formand Henrik Stamp.

Sikringen kommer ovenpå to dødfald ved Elia. Den 30. oktober mistede en 21-årig mand livet, da han efter at have løbet om kap med nogle kammerater sprang over rækværket og faldt ned i bunden af kunstværket. Og i slutningen af december begik en kvinde selvmord ved at springe ud fra skulpturen.

Bestyrelsen har tidligere afvist, at det var nødvendigt at forbedre sikkerheden - men har altså nu truffet en anden beslutning.

- Som udgangspunkt mener vi stadig, at sikkerheden er god nok. Efter den første ulykke fandt politiet, at skulpturen var forsvarligt indrettet, men efter det andet tilfælde sagde vi til hinanden, at vi var nødt til at gøre noget. Vi kan ikke leve med, at folk kan tage sig af dage ved at hoppe ud fra Elia. Det har taget hårdt på Ingvar Cronhammar, at der er sket to dødsfald på hans skulptur, siger Henrik Stamp til tvmvidtvest.dk.

Cronhammar siger selv til aoh.dk, at det var nødvendigt at reagere.

- Inde i mit hoved var der ingen tvivl om, at det var det eneste rigtige at gøre, siger han.

Sikkerhedsnettet bliver ifølge formanden hængt op i den nærmeste fremtid. Det kommer til at hænge indvendigt godt tre meter over jorden og vil ikke kunne ses udefra.