Nu afgøres det: Strejke i børnehaverne?

Utilfredse pædagoger samles til stormøde i Thisted - mødet kan ende med, at de nedlægger arbejdet fra torsdag morgen.

120314ThistedDemo.jpg

Onsdag aften bliver det afgjort, om forældrene i Thisted Kommune skal finde alternativ pasning til deres børn de kommende dage.

120 ansatte i kommunens børneinstitutioner samles til stormøde for at drøfte situationen i kølvandet på det budgetforlig, der betyder, at 32 ansatte i institutionerne mister deres arbejde.

Og fra flere sider lyder det, at utilfredsheden er så stor, at det kan ende med strejke.

De ansatte mødes klokken 17.30 på pædagogseminariet. På den første del af mødet vil repræsentanter for BUPL orientere om situationen - herefter forlader BUPL mødet, og de ansatte skal så selv drøfte situationen og beslutte hvordan de vil reagere.

De ansatte står ikke alene med deres utilfredshed med besparelserne. En række forældre har bebudet en støttedemonstration foran seminariet.

Kommunen har brugt det faldende børnetal som argument for fyringerne, men BUPL mener, at der bliver sparet for meget, og at kommunen i virkeligheden bruger børnetallet som undskyldning for at skære i serviceniveauet.

TV MIDTVEST følger mødet og sender direkte fra Thisted i nyhederne 19.30.

3:46
120 bekymrede pædagoger og pædagogmedhjælpere er samlet til fagligt møde på seminariet i Thisted, fordi kommunen vil nedlægge 32 stillinger.