Efter væltet grisetransport: Nu ændrer Vejdirektoratet rundkørsel

Rundkørslen ved rute 13 og rute 26 syd for Viborg bliver nu forbedret for at minimere risikoen for ulykker.

Væltet lastbil Viborg
Foto: Arkiv

I marts væltede en lastbil med 650 smågrise i rundkørslen ved Vejlevej og Århusvej i Viborg. Og det er langt fra første gang, at der er sket ulykker i den rundkørsel.

Statistikken siger, at der de seneste fem år har været tre lastbiler, der er væltet på samme sted. Derfor har Vejdirektoratet vurderet, hvordan rundkørslen kan forbedres.

- Der er forhold ved den her rundkørsel, som gør den ekstra udsat i forhold til ulykker. Og det skal vi naturligvis gøre noget ved. Derfor er det positivt, at Vejdirektoratet nu igangsætter tre tiltag, som alle vil være med til at forbedre sikkerheden allerede inden årets udgang, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Tre tiltag skal forbedre rundkørslen

De tre tiltag ministeren henviser til er en reducering af hældningen på kørebanen i halvdelen af rundkørslen, opsætning af kantsten langs indersiden af kørebanen og reducering af hastigheden i den nordlige tilkørsel.

Samlet set vil forbedringerne i rundkørslen koste cirka 2,2 millioner kroner, som Vejdirektoratet finansierer inden for deres eksisterende bevilling til kapitalbevarende vedligehold. Vejdirektoratet forventer at være færdig med forbedringerne af rundkørslen inden årets udgang.

1:54
Uhelds-rundkørsel er bygget forkert, siger vognmand fra Viborg.