Nr. Snede-jæger truet efter drab på albino-elg

En elsket albino-elg i Norge blev i går skudt af en jæger fra Nr. Snede. Norge er i oprør og den danske jæger er blevet truet på livet.

En jæger fra Nr. snede vidste ikke, hvad han startede, da han i går eftermiddag skød og dræbte en albino-elg på årets første jagtsæson for elge.

Elgen var nemlig hele Norges kæledægge, fordi den var albino og enestående af sin slags. Faktisk har nordmændene navngivet den Albin, og jægere i Norge havde internt aftalt at frede Albin.

Vidste tilsyneladende ikke elgen var fredet

Men det vidste Ole Frost fra Nr. Snede, som skød Albin, tilsyneladende ikke. Til bt.dk har han sagt:

- Omkring kl. 14 kommer der en flot, hvid elg forbi på hundrede mesters afstand. Jeg har for nogle år siden hørt noget om en fredet elg, men siden har jeg intet hørt. Så da jeg får den på kornet, har jeg nogle sekunder til at tænke over, hvad jeg skal gøre. Men jeg beslutter mig for at skyde elgen, og det er en beslutning, jeg står ved, siger Ole Frost ifølge bt.dk.

Trusler på livet

Siden har både Ole Frost og lederen af den jagtdelegation, Ole Frost var en del af, Sigmund Lereim, fået trusler på livet fra vrede nordmænd.

- Jeg har fået nogle ubehagelige trusler ja, men jeg ikke ønsker ikke at gå i detaljer. Dette er af så alvorlig karakter, at det bliver en politisag. Det er ikke sjovt, når man har familie, siger den norske jagtleder, Sigmund Lereim, til vg.no.

Elgen var grå af snavs

Jagtlederen Sigmund Lereim fortæller til det norske dagblad VG, at han ikke er glad for situationen, men at han forsvarer sin danske makkers handling.

- Vi andre kunne også have taget fejl. Elgen var grå på siderne efter at have rullet sig og var blevet beskidt, siger han til VG.no.

Se video med elgen Albin:

Affotografering: vg.no