Norwegian flyver fra Karup

Norwegian overtager Karup-København-ruten efter at Cimber Sterling tidligere i dag gik konkurs.

Norweigan Airways.jpg

Allerede fra søndag kan flypassagere igen benytte Karup Lufthavn. Det norske selskab Norwegian overtager Cimber Sterlings rute mellem Karup og København.

Fire daglige ruter på hverdage, og to eller tre søndagsruter bliver sat ind på strækningen. Billetterne kan købes allerede fredag eller lørdag, men Norwegian kan endnu ikke sige noget om billetpriserne.

Håber på flere afgange

På sigt håber Karup Lufthavn dog, at der vil kommer endnu flere ruter til.

- Det er klart et plaster på såret i første omgang og så er det vores ambition, at vi får en frekvens der dækker hele dagen. Men i første omgang er det helt fantastisk, at der med kort varsel starter nogen igen, siger næstformand i Karup Lufthavns bestyrelse, Carsten Kissmeyer.

Kommet for at blive

Norwegian har tidligere fløjet mellem Karup og København, men valgte at stoppe ruten i oktober sidste år. Nu giver de den altså et forsøg mere, og ruten er kommet for at blive.

- Det er en rute, som vi har haft erfaring med fra tidligere, og vi mener med den nye markedssituation, at det bliver en rute, som vi bliver rigtig glade for. Så det er en permanent løsning for os, siger Johan Bisgaard Larsen, informationschef, Norwegian til TV/MIDT-VEST. 

Norwegian har hverken tænkt sig at overtage fly eller personel fra det konkursramte Cimber Sterling, men leder lige nu efter ekstra fly til at udvide ruten.