Norsk hattrick hjælper FCM til storsejr over Hobro

FC Midtjylland slog sikkert Hobro med 5-1 i et opgør, hvor norske Alexander Sørloth scorede hattrick.

Alexander Sørloth

I et underholdende topopgør vandt FC Midtjylland søndag hjemme med 5-1 over Hobro i Superligaen. Dermed fik midtjyderne deres første sejr i fire kampe.

Med sejren rykkede FCM op på en tredjeplads. Hobro blev omvendt tildelt sit første nederlag siden juli. Nordjyderne ligger med 17 point på andenpladsen i tabellen.

FCM satte sig fra første fløjt på begivenhederne. Det resulterede i et kampbillede, hvor hjemmeholdet pressede Hobro i bund, mens gæsterne forsøgte sig med hurtige omstillinger.

En af disse omstillinger var tæt på at resultere i en tidlig føring til udeholdet.

Efter syv minutter brød Hobro således et midtjysk angreb. Den hurtige kantspiller Edgar Babayan slap forbi sin markering og fik afsluttet på overliggeren.

Tættere på et mål kom gæsterne ikke i første halvleg. Til gengæld fik hjemmeholdet udbetaling for til tider flot angrebsspil.

Efter 22 minutters spil modtog hjemmeholdets norske angriber Alexander Sørloth et godt indlæg fra Jakob Poulsen i feltet.

Nordmanden satte den let imellem benene på Hobros målmand Jesper Rask til en fortjent føring.

Bare få minutter efter målet fandt finske Tim Sparv venstrebacken Marc Dal Hende i feltet. Han blev væltet omkuld, og dommeren dømte straffe. Anfører Jakob Poulsen omsatte sikkert muligheden til mål.

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor FCM jagtede en tredje scoring, der ville lukket opgøret.

Selv om Hobro kom lidt længere frem på banen resulterede det ikke i chancer til gæsterne, der ikke fik sat mange afleveringer sammen offensivt.

Det gjorde FCM til gengæld. Efter 61 minutter fandt Rilwan Hassan norske Sørloth, der fra kanten af feltet bragede bolden ind bag Jesper Rask.

Bedst som opgøret syntes lukket, fik Hobro lidt tro på tingene. Efter 70 minutter fik Hobro-topscorer Pål Alexander Kirkevold tilkendt et straffespark, som han selv omsatte til reducering til 1-3.

Scoringen åbnede opgøret mere op, men det var hjemmeholdet, der fik bolden i nettet igen. Denne gang var det tilbagevendte Paul Onuachu, der udnyttede et boldtab af Hobros Martin Mikkelsen.

Til slut fik Sørloth fuldendt sit hattrick, da han elegant udnyttede en returbold fra Jesper Rask til at gøre det til slutresultatet 5-1.

I næste runde skal FCM møde AGF på udebane, mens Hobro får besøg af Brøndby.