Nørgaard: Pytlick-afgang er det rigtige

Der er brug for ny energi og inspiration på det danske kvindelandshold, mener Team Tvis Holstebros Ann Grete Nørgaard.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har taget den rigtige beslutning ved gensidigt at ophæve samarbejdet med landstræner for kvindelandsholdet Jan Pytlick.

Det siger en af de rutinerede kræfter på landsholdet, Ann Grete Nørgaard, søndag til Ritzau.

- Som jeg forstår det, er det en gensidig opsigelse mellem DHF og Jan selv, og jeg mener, at det er den rigtige beslutning. Jeg synes det er godt for dansk damehåndbold, at der kommer noget nyt til.

- Jeg tror, at en ny landstræner kan skabe ny energi på landsholdet, og det er vigtigt set i forhold til VM på hjemmebane til næste år, siger Ann Grete Nørgaard, der udover at være fløjspiller på landsholdet også spiller i Team Tvis Holstebro.

DHF oplyser søndag, at man fra 1. januar 2015 har ophævet samarbejdet med Jan Pytlick, og at der dermed skal findes en ny landstræner for det kvindelandsholdet.

31-årige Nørgaard har spillet 117 landskampe for Danmark. Hun mener, at landsholdet har brug for fornyet inspiration, som en ny landstræner kan give.

- Der har ikke været den store udvikling i vores spil de to seneste slutrunder, og det føles som om, vi står i stampe rent spillemæssigt.

- Det kan være på grund af både spillere og trænere, og jeg tror derfor, at det kan blive godt for holdet at få nogle nye øjne på det, siger hun.

Ann Grete Nørgaard vil ikke sætte navn på, hvem hun håber på som ny landstræner, men hun peger i retning af en dansker.

- Jeg synes umiddelbart, at der rigtig mange gode danske bud. Men jeg vil ikke pege på nogle favoritter, og jeg er sikker på, at DHF nok skal finde den rigtige mand eller kvinde til posten, siger Ann Grete Nørgaard.

/ritzau/