Valgkamp på budget: Nogle fører luksusvalgkamp, mens andre må holde det mere skrabet

Mød partiformanden, der har folk til at sørge for, at der altid er kaffe på kanden og den nye kandidat, der skal sørge for det hele selv.

2:18
Valgkampe kommer i mange størrelser. Lige fra partiformanden, der har folk til at sørge for, at der altid er kaffe på kanden og til den nye kandidat, der skal sørge for det hele selv.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

En valgkamp er ikke bare en valgkamp. Selv om folketingskandidaterne alle har samme mål om at samle så mange stemmer som muligt, så har de vidt forskellige måder - og midler til - at reklamere for sig selv på.

Når formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, rykker ud i landet er det i den store bus PapeExpressen med en hær af grønklædte hjælpere ved sin side.

- Det er ikke kommet af sig selv, men det er jo total luksus at kunne føre valgkamp på den måde, siger Søren Pape Poulsen.

Noget anderledes foregår det hos den unge konservative folketingskandidat Line Damgaard Lauritsen, som kører rundt i en lille bil uden aircondition med valgplakater og stige på bagsædet.

- Man er lidt alene om at gøre det hele, siger hun.

Det er hårdt at være ny

Selv om det er mange år siden Søren Pape Poulsen havde sin første valgkamp, så kan han stadig huske, hvordan det var.

- Det er helt usammenligneligt. Jeg kan huske den allerførste gang, jeg førte valgkamp. Jeg stod ved en kopimaskine og klippede nogle sedler over, og så gik jeg ud og delte dem rundt. Og så til nu, hvor jeg har et kæmpe apparat i ryggen, og hvor vi kører rundt i en bus. Det er noget helt andet, siger han.

Til trods for at hun må føre valgkamp på et noget andet budget, så forstår Line Damgaard Lauritsen da også godt, at hendes partiformand har brug for et større hold.

- Det giver god mening, for i det øjeblik han skal være på, skal han være der hundrede procent på. Så må jeg bare huske på, at han også har været ny engang, siger hun med et smil.