Viborg FF-direktør: Noget af det værste, jeg har prøvet i mit liv

Nedrykningen for halvandet år siden sidder stadig i Morten Jensen. Men han overvejede aldrig at trække stikket, for Viborg FF er den klub, han elsker.

Morten Jensen åbner op overfor sportsjournalist Dan Sørensen.
Morten Jensen åbner op overfor sportsjournalist Dan Sørensen.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

- Jeg kommer aldrig, som i aldrig, til at smide håndklædet i ringen. Men der kan komme en situation, hvor nogen beder mig om at gå, og så må jeg forholde mig til det. Det vil jeg være ked af, men det er en del af gamet. Men den klub, som jeg elsker rigtig højt, vil jeg aldrig forlade, især ikke når den står i en dårlig situation.

Morten Jensen kan næste år fejre 20 års jubilæum som direktør for Viborg FF. Og der har været mange op- og nedture. Et af de mørkeste kapitler er nedrykningen fra Superligaen for halvandet år siden, hvor Viborg FF søndag den 4. juni måtte nøjes med 2-2 hjemme mod Helsingør. Og det resultat kostede VFF en nedrykning.

- Helsingør udlignede i det 113. minut. Det er noget af det værste, jeg har prøvet i mit liv, og det er lige før, at jeg får det helt dårligt bare af at sidde og snakke om det her igen. Det var et mentalt chok og en giga, giga skuffelse. Det er desværre virkeligheden i fodbold. Vi lever også af de store følelser i fodbold. Vi glædes sammen over sejre og græder sammen, når det går skidt. Det er hårdt, men det er også med til at skabe gnisten, fortæller Morten Jensen til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Morten Jensen får det stadig dårligt, når han tænker på klubbens nedrykning.
Morten Jensen får det stadig dårligt, når han tænker på klubbens nedrykning.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Direktøren ramt på pengepungen

Det har været en hård periode siden nedrykningen. Også rent økonomisk har det været en hård tid for Viborg FF.

Forskellen på indtægter i Superligaen og den næstbedste række er på rundt regnet 20 millioner kroner for en klub som Viborg FF. Og det har ramt alle på pengepungen. Også direktør Morten Jensen.

- Det er dyrt at rykke ud af Superligaen, og derfor har vi alle regulerbare kontrakter. Så vi mærker det også alle sammen selv i dagligdagen. Den der dag var en rigtig, rigtig træls og negativ oplevelse, som er én af de sorteste perioder i min tid som Viborgdirektør, understreger Morten Jensen.

Flere trænerfyringer

Han er med årene blevet mere tykhudet og lader sig ikke længere så let ryste. Igennem årene har han også været manden, der har skullet fyre flere fodboldtrænere. Personer, som han har oparbejdet et tæt forhold til.

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

- Det er underligt, for kort forinden er det en mand, som jeg har givet highfive efter en sejr. Men der er mekanismer i fodboldens verden, der gør, at en træner pludselig ikke længere er den rigtige mand. Kim Poulsen var den første træner, jeg skulle fyre. Og det var altså en mand, som havde gjort os til pokalvindere og ført os ud i Europa. Selv om træneren som regel aldrig er enig, jamen så er det min opgave at give ham beskeden. Og det kan måske aldrig gøres på en god måde. Der er ikke så meget at snakke om, når beslutningen først er truffet, fortæller Morten Jensen.

Selv om VFF-direktøren, udover at blive ramt på pengepungen, også var ramt mentalt af nedrykningen, overvejede han alligevel aldrig at give op.

- Jeg tror på, at det her er mit liv og det, jeg brænder for. Jeg ser mig selv som en del af fodbolden i resten af mit arbejdsliv. Jeg kan slet ikke forestille mig andet. Jeg tror på, at vi er på vej tilbage. En oprykning til sommer vil være et plaster på såret, men nedrykningen gør stadig ondt, siger Morten Jensen.

Se og hør her videopodcasten Fodboldfamilien med Viborg FF’s direktør, Morten Jensen:

34:22
Se hele interviewet her.