Nødraketter fyret af for sjov: - Det er irriterende

Sent søndag aften tog Thyborøn Redningsstation ud på vandet, da nogle nødraketter var sendt afsted. Det var dog falsk alarm, hvilket irriterer redderne.

Willy Jakobsgaard mener, at det kan sammenlignes med 'Ulven kommer', når nødraketter langt oftere fyres af i sjov, end når nogen er i fare.
Willy Jakobsgaard mener, at det kan sammenlignes med 'Ulven kommer', når nødraketter langt oftere fyres af i sjov, end når nogen er i fare.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Nødraketter er et vigtigt redskab for sejlere, hvis de kommer i problemer til søs. Men nogen synes, at det er sjovt at fyre af, selvom man ikke er i problemer. 

Lidt før midnat søndag aften blev Thyborøn Redningsstation gjort opmærksom på, at der var blevet skudt nødblus af på vandet udenfor Thyborøn. 

De sendte 8-9 reddere afsted ud for at lede efter sejlere i nød, men efter en time kunne de se, at nødblussene var blevet fyret af fra land. Ingen var i fare. På redningsstationen mistænker lederen, at det var unge mennesker, der fyrede nødraketter af fra stranden. 

Og det irriterer lederen på Thyborøn Redningsstation. 

- Det er irriterende, at man skal sende alt muligt afsted efter det, siger Willy Jakobsgaard. 

Og det er ikke kun irriterende, at der bliver fyret nødraketter af. Det koster også penge. 

- Det koster 8-9 mand og noget brændstof. Og så selvfølgelig løn til de 8-9 mand, så lidt koster det, siger Willy Jakobsgaard. 

De fleste nødkald fra havet kommer nu via mobiltelefon.