Nøddesbos hånd i Herning-rundkørsel: Jeg er en smule stolt

Landsholdsspiller Jesper Nøddesbo kan nu også kalde sig for håndmodel. Herningenseren har nemlig lagt hånd til byens nyeste kunstværk.

Den er mere end tre meter høj, den er lavet rustfrit stål og så er den placeret midt i en rundkørsel.

Det er Hernings nyeste kunstværk, der er tale om. Skulpturen af en hånd, der holder en bold, er lavet i forbindelse med verdensmesterskaberne i herrehåndbold, som lige nu afholdes i Herning, og det er landsholdsspiller Jesper Nøddesbo, som har stået model til den.

- Jeg må sige, at jeg er en lille smule stolt, lyder det fra den beskedne herningenser.

- Det at være født i Herning, og så få lov til at stå model til en skulptur, det tager jeg som både anerkendelse og ros, siger han.

Lørdag eftermiddag præsenterede han skulpturen, som er placeret i en rundkørsel få hundrede meter fra Boxen. Med ham var Ulrik Hyldgaard, som er formand for byplansudvalget i Herning.

- Jesper Nøddesbo er jo et kæmpe navn her i Herning. Med den historik han har, også på landsholdet, var det oplagt at bruge ham, siger han.

Jesper Nøddesbo og Ulrik Hyldgaard indvier skulpturen.
Jesper Nøddesbo og Ulrik Hyldgaard indvier skulpturen.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Mindesmærker for store begivenheder

Det er ikke første gang, at Herning Kommune får lavet en skulptur i forbindelse med en stor begivenhed i byen. I 2012 havde cykelløbet Giro d’Italia sin start i Herning, og her blev der lavet en cykelskulptur, som også blev placeret i en rundkørsel.

- Det gav en hel masse god snak og en fornemmelse af, at vi er en del af et mesterskab her i byen. Så opstod den her tanke om at lave nogle mindesmærker for de store events, vi har i byen, og det er helt sikkert noget, vi også vil kigge på fremadrettet, siger Ulrik Hyldgaard.

Det er Herning Trapper og Kleinsmedie, som står bag både håndboldskulpturen og cykelskulpturen.