NNF: Slagteriarbejdere underbetales

De polske medarbejdere på det nye Moesgaard Meat får 33 kroner under overenskomsten, siger Fødevareforbundet NNF. Slagteriet afviser kritikken.

030612_Moesgaard_Meat.jpg

Fødevareforbundet NNF er bestemt ikke blevet mildere stemt over for svineslagteriet Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro, efter at slagteriet er blevet rekonstrueret ovenpå en konkurs i midten af juli.

Formanden for Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland, Steen Hartmann, beskylder det nye slagteri for at udføre løndumpning. Og han mener, at forholdene er værre end før konkursen.

- Tidligere var problemet blandt andet, at der manglede lønregulering. Nu tilbyder virksomheden de samme medarbejdere en væsentligt lavere løn end tidligere, siger Steen Hartmann til TVMIDT-VEST.

33 kroner under overenskomsten

NNF oplyser, at slagteriets polske arbejdere nu får 110 kroner i timen - eller 33 kroner under overenskomsten.

- Jeg er rystet over, at der er danske virksomheder, der udfører social dumpning. Vi er inde og røre ved noget helt centralt her, nemlig den danske model. Der er tale om en virksomhed, der overtræder overenskomsten og gør, som det passer den, siger Steen Hartmann.

Moesgaard Meat gik konkurs i juni efter en periode med kraftig kritik fra fødevarefundet. Slagteriet åbnede igen kort efter under navnet Moesgaard Meat 2012 A/S - ifølge NNF med flere af de samme personer i ledelsen.

- Overenskomst eller overlevelse

I en pressemeddelelse med overskriften "Overlevelse eller overenskomst" tager Jess Pedersen fra Moesgaard Meat afstand fra NNFs beskyldinger. Slagteriet mener tilsyneladende ikke, at det ovenpå rekonstruktionen er omfattet af overenskomsten.

- Moesgaard Meat 2012 A/S fastholder, at selskabet er et nyetableret driftsselskab, der på lejebasis ønsker at videreføre den hidtidige produktion og som sådan ikke er omfattet af eller forpligtiget af tidligere forhold på matriklen, skriver slagteriet i pressemeddelelsen.

1:59
Fødevareforbundet NNF anklager nu igen slagteriet Moesgaard Meat for social løndumping.