Nissehule fra The Julekalender på museum

Bundsbæk Mølle udvider med ny udstilling af effekter fra den populære TV 2 julekalender

'There is whiteøl in the tønde...'
'There is whiteøl in the tønde...'

Den berømte White-øl tønde er der. Det samme er Den store bog, orglet og Gynthers snittebænk. Med andre ord alle de originale rekvisitter fra nissernes hule i De Nattergales kendte The Julekalender.

Fra den 5. december får gæsterne på museet Bundsbæk Mølle mulighed for at se effekterne. De indgår i en ny udstilling, som følger op på sidste års store succes.  

Bundsbæk Mølle ved Skjern fik sidste år overdraget alle de originale rekvisitter fra The Julekalender, og med dem genskabte de Oluf og Gertruds hjem, så vestjyderne selv kunne prøve at komme på besøg hos det berømte kartoffelavlerpar.

Udstillingen blev en publikumsmagnet, og derfor har museet besluttet i år at gå skridtet videre og bygge nissernes hule.

- Vi vil gerne fortælle kulturhistorien om nisserne, og hvorfor man troede på dem i gamle dage. Der har den her nissehule en del af den historie med sig, siger Per Lunde Lauridsen, formidlingsinspektør på Bundsbæk Mølle.

Rekvisitterne til nissernes hule kom allerede i museet hænder sidste år. Men her valgte museumsfolkene i første omgang at udstille kartoffelavlerhjemmet. 

- Jeg kontaktede De Nattergade fordi vi gerne ville udstille nissehulen også. Og de synes det var en rigtig god ide`, fortæller Per Lunde Lauridsen.

De Nattergale er netop nu på turne`, og glæder sig over at Bundsbæk Mølle udstiller rekvisitterne fra The Julekalender.

- Det er ærefuldt, at vi har lavet noget der ligefrem ender på museum. Det havde vi nok ikke lige set komme, lyder det fra trioen.

 

2:25
På museet Bundsbæk Mølle ved Skjern er de ved at genskabe nissernes hule fra The Julekalender med de originale rekvisitter.