Nikolaj Markussen bomber BSV på semifinalekurs

BSV satte kurs mod DM-semifinalen med en klar sejr over Mors-Thy lørdag i DM-slutspillet.

Nikolaj Markussen, BSV

Efter at have balanceret på randen af et skuffende exit inden DM-semifinalerne i håndbold er de forsvarende mestre fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) ved at have vendt skuden.

Lørdag vandt holdet 30-24 ude over Mors-Thy i slutspillet i 888 Ligaen.

Dermed er BSV på andenpladsen i slutspilsgruppen med seks point - ét point færre end Ribe-Esbjerg. TTH Holstebro har fire point, og der resterer to kampe for hvert hold. De to bedste hold går i semifinalerne.

BSV var hurtigst ude af starthullerne og rykkede i front med 5-2, og selv om Mors-Thy kortvarigt var oppe i haserne på gæsterne, så var BSV bedst.

En velskydende Nikolaj Markussen satte fem mål ind før pausen, og det var forskellen på de to hold. 14-9 til BSV efter 30 minutter.

I BSV-målet stod veteranen Søren Rasmussen fremragende, og hans indsats pillede troen ud af hjemmeholdet.

Han fortsatte det gode spil efter pausen, hvor BSV udbyggede føringen til 18-12, inden kampens dramatiske højdepunkt indtraf.

Sebastian Skube kom for sent i en tackling, og BSV-bagspilleren fik direkte rødt kort.

Hans fravær ændrede dog ikke på, at BSV var et niveau over Mors-Thy på dagen.

Med et kvarter igen var føringen udbygget til hele 23-14, og det var nu kun et spørgsmål om, hvorvidt det skulle ende i en afklapsning.

Mors-Thy rettede en smule op i kampens slutning, så man undgik den store ydmygelse. Nederlaget endte på seks mål.

Nikolaj Markussen blev topscorer med ni mål.