Niels Due Jensen får plads opkaldt efter sig i Bjerringbro

Niels Due Jensen får en plads opkaldt sig efter i Bjerringbro. Den mangeårige styrmand i Grundfos har været alvorligt syg og trækker sig fra aktive poster.

Niels Due Jensen trækker sig fra sine aktive poster i Grundfos.
Niels Due Jensen trækker sig fra sine aktive poster i Grundfos.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, var tirsdag på besøg hos Niels Due Jensen. Her overrakte borgmesteren den snart 75-årige Grundfos-mand en gave, i form af et skilt, der er første udgave af den plads i centrum af Bjerringbro, som kommunen nu vil navngive efter Niels Due Jensen. 

- Det er da en stor ære for mig som Bjerringbroborger. Det må jeg da ærligt sige, det er jeg stolt over, siger Niels Due Jensen. 

Niels Due Jensen har været koncerchef i Grundfos fra 1977 til 2003. Han overtog efter sin far, der grundlagde pumpevirksomheden, som har fyldt og stadigvæk fylder meget i Viborg Kommune og i særdeleshed i Bjerringbro. 

- Vi vil gerne hylde og hædre de mennesker, som har gjort noget helt specielt. Niels Due Jensen har gjort noget helt specielt for Grundfos, men han har også gjort noget helt specielt for Bjerringbro. Han har været med til at udvikle byen og sætte sit præg på byen. Han er stadigvæk den dag i dag meget interesseret i Bjerringbro siger, Ulrik Wilbek.

I forbindelse med den store byfornyelsesplan i byen vil kommunen nu vise Niels Due Jensen den ære, at en central plads i byen bliver opkaldt efter ham. 

- Det skal først og fremmest være en plads, hvor man som borger kan hygge sig. Den må gerne være et spændende sted at være, siger Niels Due Jensen.  

5:44
Se det fulde interview med Niels Due Jensen her.

Syg Grundfos-styrmand 

Den 8. marts fylder han 75 og fortæller i dagens anledning, at han nu også trækker sig tilbage fra sin aktive karriere i Grundfos, hvor han har sat sit præg på den midtjyske pumpegigant i en stor del af sit liv. Fra 2003-2011 var han formand for bestyrrelsen, og indtil nu har han været formand for bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond, der ejer 88% af virksomheden. 

Siden en operation har Niels Due Jensen dog lidt af nyresvigt og erkender, at det også er helbredet, der nu er med til at sætte en stopper for den aktive karriere i Grundfos. 

- Livet ser jo såden ud, at forhåbentlig, så skal jeg have nogle rigtig gode år endnu. Men jeg har også et nyreproblem, således at jeg nærmest dagligt er i dialyse på sygehuset i Viborg. Det er klart, at det lægger stort beslag på min tid og mine kræfter, siger Niels Due Jensen.  

- Men jeg håber på, jeg kan være heldig at få en nyretransplantation inden for ikke så lang tid. Det er jeg blevet godkendt til i Skejby, så det håber jeg. Så kan jeg få et helt anderledes fantastisk liv i mange år endnu. Hvis jeg kan udvære dialyse, siger Niels Due Jensen.  

Borgmester Ulrik Wilbek overrækker gaven med en lille hyldest tale til den mangeårige Grundfos-styrmand NIels Due Jensen.
Borgmester Ulrik Wilbek overrækker gaven med en lille hyldest tale til den mangeårige Grundfos-styrmand NIels Due Jensen.
Foto: MOrten Fyrstenborg

Indtil videre glæder Niels Due Jensen sig dog til at tage del i, hvordan den nye plads i fødebyen skal tage sig ud.

- Jeg håber og tror på, at jeg kan være med til at udbygge den plads, som er opkaldt efter mig, sådan at det kan blive et fantastisk hyggeligt og spændende sted at opholde sig i Bjerringbro, når man lige har tid til det, siger Niels Due Jensen. 

Grundfos beskæftiger i dag ca. 4.500 ansatte i Danmark og op mod 19.000 globalt.  

- Jeg er stolt over det og tilfreds med det har ydet og opnået omkring Grundfos. Det kan jeg godt være bekendt, synes jeg, siger den kommende 75 års fødselar Niels Due Jensen.