Niels Bugges kro genåbner: - Den ultimative tilfredsstillelse

Otte måneders rennoveringsarbejde er overstået. Fredag genåbner Niels Bugges Kro ved Viborg.

Thomas Damgaard, der er ny forpagter på Niels Bugges Kro, glæder sig til at genåbne stedet.
Thomas Damgaard, der er ny forpagter på Niels Bugges Kro, glæder sig til at genåbne stedet.

Det er efterhånden otte måneder siden Niels Bugges Kro, der blev opført i 1872, gik konkurs og tvang ejeren gennem 30 år til at opgive stedet.

Siden da har en investorgruppe overtaget den gamle kro i Dollerup Bakker nær Viborg, og efter en totalrenovering åbner den gamle kro nu med helt friske rammer og øjne på projektet.

- Det har været spændende, hektisk og udfordrende. Det er fantastisk, at vi nu får gæster i restauranten og gæster på værelserne, så vi kan komme i gang med at gøre det, vi gør bedst, siger Thomas Damgaard, der er den ene af to nye forpagtere på stedet.

- Det er nu, det gælder. Jeg er stolt over det sted, vi har fået lavet herude. Det er derfor, jeg er i branchen. Jeg er klar til at give folk en gastronomisk og servicemæssig god aften. Professionelt set er det for mig den ultimative tilfredsstillelse. Vi vil være et sted, som insisterer på at levere rammer og mad i særklasse. Men et skal samtidig være uformelt, lyder det.

Gør det ikke for at være hyggeonkler

Den nye ejer af Niels Bugges Kro, forretningsmanden Kim Krull Jørgensen, glæder sig også til at se kroen udfolde sig igen.

Ikke mindst fordi han tror kroen har et enormt potentiale.

- Vi gør det selvfølgelig ikke kun, fordi vi er nogle hyggeonkler, vi kan også se en god forretning i det. Som viborgenser synes jeg, det betyder noget. Hvis man har evnerne, så synes jeg også, man har forpligtelse til at gøre noget for vores område.

- Det har været en fantastisk rejse. Først med at finde dygtige forpagtere og derefter at bringe storheden frem i Niels Bugges Kro. Det fortjener den. Kroen ligger i nogle fantastiske omgivelser.

 Niels Bugges Kro kommer til at holde åbent i weekender og i forbindelse med arrangementer.

1:54
Det er 8 måneder siden, at Niels Bugges Kro i Dollerup Bakker gik konkurs. Siden da har de nye ejere totalrenoveret stedet, og i dag slår de så endelig dørene op for første gang.