Niels Agesen vinder guld med håndboldkvinder

En god anden halvleg sikrede Nykøbings håndboldkvinder en hjemmesejr i tredje DM-finale over København.

Nykøbing Falster-træner Niels Agesen fra Holstebro, sikrede sig i dag guld sammen med sit hold, i en hjemmesejr over København.

Nykøbing Falsters håndboldkvinder kunne lørdag skrige glæden ud i Arena Næstved, da klubbens første sæt DM-guldmedaljer var en realitet.

I det tredje DM-finaleopgør tog Nykøbing imod København Håndbold, og Nykøbing sejrede med 27-25.

Dermed vandt kvinderne og træner Niels Agesen fra Holstebro, guldet.

0:48

Niels Agesen bor til daglig i Holstebro med sin familie. Han er tidligere træner for TTH, men stoppede for to sæsoner siden for at blive træner i Nykøbing Falster.

Også Champions League

De to første finalekampe var endte med udesejre, og derfor havde Nykøbing hjemmebane, da man blev nummer to i grundspillet, hvor københavnerne blev nummer fire.

Kampen var dog rykket til Næstved, som var smurt ind i gule farver på tilskuerpladserne.

Guldmedaljerne kaster også en plads i Champions League af sig i næste sæson til Nykøbing, som ellers lagde dårligt ud, men løb københavnerne over ende i anden halvleg.

Gæsterne var oppe i tempo fra begyndelsen med en 4-2-føring efter syv minutter.

Mai Kragballe øgede til 5-2, og København svang taktstokken, mens Nykøbing halsede efter.

Nathalie Hagman fik reduceret til 3-5 efter ti minutter, men Nykøbing misbrugte, og København scorede og bragte sig foran 7-3.

Hjemmeholdet blev presset til at spille hurtigt med fejlafleveringer på stribe i en hektisk periode, hvor kvaliteten i afslutninger halsede lige så meget efter.

Nykøbing fik dog så småt rystet den dårlige start af sig efter et kvarter, hvor Nathalie Hagman og Mette Gravholt reducerede til 5-7.

Lærke Pedersen fik scoret til 6-7 fra venstre fløj, og hjemmeholdet var med igen, mens København tog en timeout.

Med ti minutter igen af halvlegen var det helt lige med 8-8, men københavnerne tog fra igen med to scoringer i træk.

Lærke Pedersen afsluttede hårdt på træværket med tre minutter igen, hvor København førte 12-10.

Igen virkede Nykøbing paniske og misbrugte muligheden for at reducere før pausen.

Johanna Westberg sørgede dog for reduceringen til 11-12 efter 23 sekunder af anden halvleg, og hun sikrede også Nykøbing 12-12.

Efter 36 minutter kom hjemmeholdet så foran for første gang i kampen. Kristina Kristiansen gjorde det til 14-13 på et straffekast.

Opgøret var forvandlet, og Nykøbing var ovenpå. Mariana Costa og Lærke Pedersen øgede med en scoring hver til 17-14.

Hjemmeholdet fik underkendt en scoring, og københavnerne reducerede i stedet til 15-17 på det vigtige tidspunkt.

Slutfasen blev hektisk. Nykøbing førte med 21-17, men København hang i og reducerede til 22-23, før kræfterne slap op til sidst.

Næste sæson bliver Niels Agesen Randers-træner for at komme tættere på familien i Holstebro.