Nicolai kører Danmark rundt på løbehjul uden en krone på lommen

43-årige Nicolai Bangsgaard er i fuld gang med noget af en tur: Han kører landet rundt på løbehjul.

1:46
43-årige Nicolai Bangsgaard er i fuld gang med noget af en Danmarks-turné: Han kører landet rundt på løbehjul.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Nicolai Bangsgaard er optaget af mødet med mennesker. Det har nu fået den 43-årige antropolog ud på lidt af en Danmarks-turné: På løbehjul vil han i løbet af to måneder tilbagelægge 3.000 kilometer på en rute, der blandt andet tager ham over Fyn, gennem Sønderjylland og i dag også op langs den jyske vestkyst. 

- Det er dels fordi jeg gerne vil ud og opleve skønne Danmark, og dels fordi jeg gerne vil ude og tage pulsen på den danske befolking og deres gæstfrihed og imødekommenhed, fortæller han selv.

1.700 kilometer tilbage

At kaste sig ud i store projekter er langt fra noget nyt for Nicolai Bangsgaard. Han har tidligere blandt andet brugt fire år på at cykle jorden rundt alene, han har kørt 1.000 kilometer på løbehjul i Caribien og han har gennemført en ironman, som er kongedistancen inden for triatlon.

På løbehjulsturen Danmark rundt rejser han uden en krone på lommen og sover i sit telt eller hos private, der lukker deres hjem op for ham. Indtil videre har han tilbagelagt 1.320 kilometer, men forude venter endnu 1.700 kilometer på løbehjulet med cirka 20 kilometer i timen.

- Det er gået fantastisk. Jeg kan næsten ikke få armene ned over, hvor godt det er gået. De folk, jeg har mødt undervejs, og den opbakning, jeg mærker, omkring løbehjuls-projektet. Det er er virkelig, virkelig overvældende. Det er nærmest det mest rammende ord, jeg kan sige, siger han.

Undervejs samler Nicolaj Bangsgaard beretninger ind fra de folk, han møder. Det er planen, at fortællingerne fra turen på sigt skal blive til en bog.

Du kan følge løbehjulsturen på Nicolai Bangsgaards Facebook-side lige her.

Nicolai Bangsgaard med sit løbehjul og de omkring 30 kilo oppakning, han har med sig på turen.
Nicolai Bangsgaard med sit løbehjul og de omkring 30 kilo oppakning, han har med sig på turen.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST