NHL-klub degraderer dansker efter sejr

Oliver Bjorkstrand bliver efter sæsonens første sejr sendt ned på AHL-holdet Cleveland Monsters.

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand var med på isen i otte minutter, da NHL-klubben Columbus Blue Jackets natten til lørdag fik sæsonens første sejr. Den lød på 3-2 på hjemmebane over Chicago Blackhawks.

Det bliver dog det sidste, man kommer til at høre om Bjorkstrand i verdens stærkeste ishockeyliga for en stund.

Danskeren er efter kampen blevet sendt ned på klubbens farmerhold, Cleveland Monsters, der spiller i American Hockey League (AHL).

Dem repræsenterede danskeren også i store dele af sidste sæson, hvor klubben hed Lake Erie Monsters.

Danskeren, der spillede i fjerdekæden i sejren over Chicago, nåede at deltage i alle sæsonens første tre Columbus-kampe, inden han blev sendt til Cleveland.

Han blev ikke noteret for mål eller assist i de tre kampe. Det står i kontrast til sidste sæson, hvor han lavede otte point i sine 12 NHL-kampe.

Bedre er det gået for Frans Nielsen i denne sæson. Hans klub, Detroit Red Wings, snuppede den tredje sejr på stribe, da Nashville Predators blev nedlagt 5-3.

Den rutinerede dansker lavede hverken mål eller måloplæg i sejren, men det til trods står han noteret for tre point i sæsonindledningen.

Oliver Bjorkstrand og hans bror Patrick spiller begge ishockey i USA. For nylig var de hjemme på ferie i Herning. Her trænede de med Herning Blue Fox, hvor deres far, Todd Bjorkstrand, er tilbage som træner.