Netflix dropper at optage TV-serie i Søndervig

Det har ikke været muligt et finde et sommerhus, som er tilstrækkeligt stort. Derfor dropper Netflix at lave optagelser i Søndervig.

Netflix kommer alligevel ikke til at optage i Søndervig.
Netflix kommer alligevel ikke til at optage i Søndervig.
Foto: TV2

Det var meningen, at streamingtjenesten Netflix fra midten af marts og to uger frem skulle optage en ny dramaserie i Søndervig. Men det har ikke været muligt at finde et sommerhus, der var egnet til formålet, og derfor er planerne nu droppet. Øv, siger kommunen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det er smadderærgerligt, men vores sommerhuse har den størrelse, de har, siger filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders.

Hun har de seneste uger samarbejdet intensivt med både streamingtjenesten i USA og med et filmproduktionsselskab i Tyskland, som skulle stå for optagelserne. De var på jagt efter et helt specifikt sommerhus ved vestkysten – med stråtag, plads til tre familier og med kig udover Vesterhavet – og det har altså ikke været muligt at finde.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Rebecca Molders er glad for den dialog og erfaring, hun trods alt har fået ud af forløbet.

- De har fået en bedre fornemmelse af, hvad vi har at byde på, og det kan være, de kommer igen. De er i hvert fald meget velkomne.

For godt en måned siden bad produktionsselskabet bag serien om hjælp til at finde et passende sommerhus, som kunne bruges som location til en juleserie i tre dele.

- Det er en miniserie i tre dele om en families vilde og følelsesladede jul. Historien handler om fire generationer af kvinder, som må afsløre de hemmeligheder, de har for hinanden. Historien foregår ikke i et bestemt land, men skuespillerne er tyske, skrev Sommerhaus Filmproduktion dengang.

Ringkøbing-Skjern Kommune har gennem flere år satset stort på at lægge grund til filmproduktioner. Det er derigennem, at interessen fra det tyske produktionsselskab er opstået.