Nej til atomaffald

Det lykkedes ikke for Sundhedsministeriet at berolige borgerne i Skive, modstanden mod et depot for atomaffald i kommunen er stadig indædt.

atomaffald.jpg

Sundhedsministeriet er igang med en landsturne i de kommuner, der risikerer at skulle modtage atomaffald fra Risø. Mandag var det Skives tur til at få besøg.

Omkring syv hundrede borgere kom for at høre, hvad ministeriets udsendte havde at fortælle. Ministeriets formål var at berolige de fremmødte med det budskab, at et slutdepot for atomaffald ikke er farligt. Men det lykkedes ikke for ministeriets eksperter at berolige Skibonitterne.

- Projektet er jo solgt på, at vi skal tage hensyn til de fremtidige generationer. Men gør vi ikke, når vi taler slutdeponering, siger Anders Rask, der er formand for borgergruppen Morads.

Ikke bedste løsning

Også politisk er der modstand mod et slutdepot i Skive Kommune.

- Vi håber på et stort fremmøde, så Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan se, at vi i Skive står sammen om at finde den bedste løsning, hvilket ikke er en placering af atomaffaldet i et slutdepot i vores undergrund, sagde Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard inden mødet.