Nej-sigere larmer mest i kommunedebat

I dag er der præcis en måned til afstemningen om, om Holstebro og Struer Kommune skal lægges sammen. Indtil nu er nej-sigerne mest markante i debatten.

Om præcis en måned skal borgerne i Holstebro og Struer Kommuner til stemmeurnerne. Her skal de tage stilling til, om de to kommuner skal lægges sammen. Indtil nu er det nej-sigerne, der fylder mest i debatten.

- Jeg synes, det går rigtigt godt. Der er fart på. Jeg synes, ja-sigerne skal se at komme ud af busken, siger Leif Rønne, tidligere Struer-byrådsmedlem for Venstre.

Nej-sigerne i Struer kritiserer afstanden til administrationen i Holstebro - både politisk og geografisk. Leif Rønne mener, at den større afstand mindsker interessen for at søge indflydelse i kommunen.

Indtil nu har han masser af opbakning. Facebook-siden "NEJ til afvikling af Struer Kommune" har i skrivende stund 933 medlemmer.

- Det er min opfattelse, at Struers identitet forsvinder. Jeg vil ikke bare bo i en by, der er en appendiks til Holstebro, siger Leif Rønne.

 

Ja-borgmester: Vi går først i gang nu

 

Struer-borgmesteren, Mads Jakobsen (V), erkender, at man endnu ikke for alvor har forsøgt at overbevise borgerne.

- Vi har været meget optaget af at få den politiske proces og samtalerne med Holstebro Kommune til at køre først. Der er brugt mange kræfter på at få lavet det her beslutningsgrundlag, der skal sendes til folkeafstemning. Derfor er det først nu, vi kommer til at tale med folk i Struer om, hvad det her går ud på, siger borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V).

I grundlaget står, at et samlet Holstebro og Struer vil give mere gennemslagskraft regionalt og nationalt. Kommunen skal hedde Holstebro, og den får næsten 80.000 indbyggere, hvis borgerne stemmer ja.

- Jeg synes ærligt talt, at nej-kampagnen bærer lidt præg af frygt for fremtiden. "Stop verden - jeg vil af!" Men sådan er det ikke. Verden kører videre, og vi må gå efter de muligheder, der er, siger Mads Jakobsen.

En kommunesammenlægning er ikke fremmed for de to kommuner. Ved kommunalreformen i 2007 slog Struer sig sammen med Thyholm Kommune, mens Holstebro fik Ulfborg-Vemb og Vinderup ind i folden.

Klik ind på vores Facebook-side og deltag i debatten om, hvorvidt de to kommuner skal lægges sammen.

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.