Nedgravede rør kan koste Poul 20.000 kroner om måneden

Poul Jakobsen skal grave 200 drænrør op, ellers koster det 20.000 kroner om måneden. Problemet er bare, at han ikke ved, hvor rørene er gravet ned.

Poul skal betale 20.000 for drænrør.
Poul skal betale 20.000 for drænrør.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Poul Jakobsen er kommet i lidt af en klemme med Kystdirektoratet. Inden 1. juli skal han have gravet sine 200 drænrør op. Ellers skal der hver måned betales 20.000 kroner i bøde. 

Men han har ikke koordinaterne over, hvor de ligger begravet. Men Kystdirektoratet siger, at de har udleveret dem.

- Vi har for længe siden givet de her koordinater til Poul Jakobsen, siger Per Sørensen, der er kystteknisk chef hos Kystdirektoratet.

Stor splid

Det har skabt splid mellem de to parter:

- Deres troværdighed kan i dag ligge på spidsen af en knappenål, siger Johnny Andersen, som i dag ikke kunne finde ét eneste drænrør. 

Men ifølge Per Sørensen er det ikke bare sådan lige til. Det kræver nemlig en meget struktureret indsats, hvis rørene skal findes. 

Kæmpet for sine rør i 10 år

I mere end ti år har den nordjyske opfinder, Poul Jacobsen, kæmpet en benhård kamp for sine drænrør.
Han mener, at rørene kan sikre kystlinjen: 

I 2005 gav trafikministeriet grønt lys til et videnskabeligt forsøg med Poul Jacobsens rør
Tre år senere konkluderede to uvildige professorer, at drænrørene ikke havde nogen effekt - men opfinderen anerkendte ikke resultatet.

Men i november 2011 meddelte transportministeren, at sagen om drænrør var lukket. Der var i følge ministeren ikke noget fagligt belæg for at fortsætte.

I 2009 gravede Poul Jakobsen selv 200 drænrør ned i sandet langs vestkysten 

Nu har landsretten i midlertdigt slået fast, at rørene skal pilles op, og derfor står Poul Jakobsen altså i en noget presset situation.