Nazismen lurer i Viborg

Nyt parti i Viborg anses for at have nazistisk tankegang.

danskernesparti.jpg

Danskernes Parti vil i byrådet i Viborg.En del af partiprogrammet går ud på, at alle ikke-vestlige indvandrere skal ud af landet, dødsstraffen skal genindføres, og etniske danskere skal først i jobkøen, mens ikke-vestlige indvandrere må bagest i køen.

100 medlemmer

Den 21-årige leder af partiet Daniel Carlsen mener, at 100 medlemmer støtter hans parti. I Viborg forsøger den tilflyttede studerende at hverve nye medlemmer på blandt andet uddannelsesinstitutionerne, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Moderne nationalist

Daniel Carlsen betegner sig i dag som "moderne nationalist", efter at han tidligere på året brød med Dansk Nationalsocialistisk Bevægelse i Greve.

Svært at se forskel

De tilbageværende medlemmer i DNSB har dog svært ved at se, at hans holdninger har ændret sig mærkbart. De opfatter bl.a. DPs logo, som om "der er et hagekors gemt bag ved".

 - Det bliver svært for Carlsen at forklare forskellen mellem ham og DNSB, skriver de på hjemmesiden.

Professor i statskundskab Peter Nedergaard fra Københavns Universitet er enig

 - Uanset hvad han kalder det, er det en nazistisk tankegang, at man skal reservere jobs til dem, der har "blodets bånd" og ikke til dem, der er bedst til at udføre dem,« siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

Borgerne i Viborg og Århus vil sandsynligvis kunne stemme på Danskernes Parti til kommunalvalget i 2013.