Naturvejleder er sikker: Det er en ulv

Så er der nye billeder af det mystiske dyr fra Nationalpark Thy. En naturvejleder fortæller, at han allerede sidste år så en ulv i reservatet (Foto: Karl Emil Andersen).

161012_10Ulv.jpg

Øjenlæge Kim Frost fra Nykøbing er ikke den eneste, der mener at have set en løs ulv i Nationalpark Thy.

Naturvejleder Jens Jørgen Andersen, der er ansat i Naturstyrelsen, er sikker på, at han også har set en ulv - og hans bror Karl Emil Andersen tog den 6. oktober to billeder af et ulve-lignende dyr midt i Hanstholm Reservatet.

Jens Jørgen Andersen, der udtaler sig privatperson, fortæller, at han allerede i juni sidste år så et dyr, som han er 99,9 procent sikker på var en ulv.

- Det var et meget stort dyr - meget større end for eksempel en schæferhund, og farverne passede også på en ulv. Dertil kommer, at den havde en busket hale og gik i pasgang, siger Jens Jørgen Andersen til tvmidtvest.dk.

Finder kadavere

Historien om dyret fra Thy bliver livligt diskuteret på TV/MIDT-VESTs Facebookside - nogen mener, at der i stedet for en ulv er tale om en slædehund, for eksempel en alaskan malamut. Men den køber Jens Jørgen Andersen ikke.

- Det dyr, jeg så, var bestemt ingen hund. Der er også løbende kommet meldinger fra personer, der mener at have set en ulv, ligesom der flere gange er fundet halvt spiste dyr i området, siger Jens Jørgen Andersen.

Zoolog: Det ligner en ulv

Billederne fra Thy er også blevet studeret af zoolog Mogens Trolle fra Zoologisk Museum i København, og han vil ikke afvise, at der kan være tale om en ulv.

- Det, som får mig til lige at åbne øinene, er, at den holder halen nedad. Det er et af kendetegnene ved ulve, siger han.

 Mogens Trolle fortæller, at de nærmeste bestande af vilde ulve lever på grænsen mellem Tyskland og Polen - altså flere hundrede kilometer væk.

- Når de unge ulve når en vis alder, forlader de deres forældres territorium og vandrer rundt alene. Og de kan godt bevæge sig mange hundrede kilometer, fortæller Mogens Trolle.

161012_11Ulv_0.jpg

Foto: Karl Emil Andersen

 

1:54
Flere mener at have set et ulv i Nationalpark Thy