Naturstyrelsen svinger sparekniven: Færre ansatte og enheder

Fra 2021 vil der være 100 færre ansatte i Naturstyrelsen.

Fra den 1. januar 2019 vil der ikke længere være noget, der hedder Naturstyrelsen Midtjylland.

Naturstyrelsen har torsdag præsenteret en stor spareplan, der betyder, at 37 stillinger nedlægges, og at antallet af lokale enheder reduceres fra 18 til 16.

Naturstyrelsen Midtjylland, der har adresse i Feldborg ved Haderup, er en af de enheder, der forsvinder. Enheden lægges ind under de omkringliggende enheder, og Poul Ravnsbæk, der i dag er skovrider i Naturstyrelsen Midtjylland, fortsætter som skovrider i Naturstyrelsen Vestjylland.

Dermed mister den nuværende skovrider i Naturstyrelsen Vestjylland, Thomas Borup Svenden, sit job. Han fortsætter dog i en anden stilling i styrelsen - en situation som han ikke ønsker at kommentere over for TV MIDTVEST.

Opgaver udliciteres

Det er en akut pengemangel, der er årsag til de store ændringer i organisationen. Naturstyrelsen skriver på sin hjemmeside, at der de kommende år mangler 20 millioner kroner om året for at få økonomien til at hænge sammen.

Planen betyder også, at flere opgaver som fældning af træer, græsslåning og hegnssætning skal udliciteres. Dermed regner Naturstyrelsen med at have 100 færre ansatte i 2021.

- Ved at justere vores organisation og udlicitere en række opgaver tror jeg på, at vi kan håndtere besparelserne, så borgere eller naturen kun i begrænset omfang bliver berørt. Det er vigtigt for mig at sikre en ordentlig proces, når vi nu desværre skal sige farvel til en række dygtige medarbejdere. Derfor tilbyder vi frivillig fratrædelse i forbindelse med, at vi nu nedlægger 30 skovarbejderstillinger, skriver Naturstyrelsens direktør Peter Ilsøe i en pressemeddelelse.

Sådan vil Natyrstyrelsens lokale enheder se ud fra 1. januar 2019.
Sådan vil Natyrstyrelsens lokale enheder se ud fra 1. januar 2019.
Foto: Naturstyrelsen