Naturfredningsforening presser ældre

Ældre i Thisted føler sig dårligt behandlet af Danmarks Naturfredningsforening. De har følt sig presset til at melde sig ind og afgive cpr.numre og kontonumre.

Vestas_vindmoeller8.jpg

Balladen om vindmølletestcenteret i Østerild har fået Danmarks Naturfredningsforening til at sætte gang i en storstilet hvervekampagne, men den bliver ikke godt modtaget på Thisted-egnen.

Kristian Jonasens mor på 89 har fået et opkald fra Danmarks Naturfredningsforening. Hun oplevede at hun ikke kunne slippe af med telefonsælgeren.

- Hun virkede rystet. Jeg har ikke oplevet hende sådan før, fortæller Kristian Jonasen.

Hans mor er ikke den eneste. Flere af hendes naboer har også fået et opkald. Ingen af de ældre i Sennels har lyst til at tale om deres oplevelser - men en fælles nabo vil gerne tale på vegne af beboerne.

- De kom næsten aldrig til orde. Han kørte bare på, og så blev de konfuse og vidste ikke, hvad de skulle gøre, fortæller nabo Svend Erik Christensen.

Danmarks Naturfrednings forening er kede af at høre, at folk har haft en dårlig oplevelse, men de mener ikke at deres metode er forkert.

- Hvis vi har den fjerneste fornemmelse for, at de ikke har lyst til at være medlemmer, så skal vi selvfølgelig trække os, og det gør vi også i dag, siger Lene Smith fra Danmarks Naturfredningsforening.

Men det er ikke den oplevelse de har i Thisted.

- Jeg synes metoden var aggressiv. Hun havde oplevelsen af, at hun ikke kunne sige nej, siger Kristian Jonasen.

Kristian Jonasens mor har nu spærret sin konto og meldt sig ud af foreningen igen.