Naturbrand ved Hvide Sande: - Man skal stadig passe på

En brand svitsede et naturområde af tidligt lørdag morgen ved Hvide Sande. Indsatsleder appellerer til, at man fortsat udviser stor forsigtighed med ild i naturen.

(Arkivfoto) Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

I de tidlige morgentimer lørdag måtte Brand & Redning MidtVest rykke ud til en naturbrand på Vinterlejevej omkring 10 kilometer syd for Hvide Sande.

Læs også Beredskabschef med store roser efter sankthans: - Tak, for jeres ansvarsbevidsthed

Indsatsleder Michael Nielsen forklarer, at der klokken 05.30 var gået ild i et 150 kvadratmeter naturområde.

Brandårsagen er endnu ukendt.

- Heldigvis er der svag vind i dag, så det nåede ikke at sprede sig til de nærliggende sommerhuse. Så vi fik styr på det med en hurtig indsats.

- Hvad der præcist fik antændt området, som bestod af noget højt græs, ved vi ikke endnu. Men området er helt sort nu. Der er ikke noget, der tyder på, at det er aske, der er blevet smidt eller lignende. Det kan muligvis have været et cigaretskod, der er blevet smidt ud af vinduet på en bil, lyder det fra Michael Nielsen.

Indsatsleder med opfordring: Pas på

De fleste er nok ved at have hørt opfordringen fra brandmyndighederne i løbet af den knastørre sommer, men med skiftedag i sommerhusområderne er indsatslederens budskab klart:

- Man er stadig nødt til at tænke meget over, hvor tør naturen er. Den antænder på ingen tid i det varme vejr.

- Så en venlig opfordring her fra lyder på, at man altså stadig skal passe på derude, for der er bare utroligt tørt, siger Michael Nielsen.

Læs også Stor brand i sommerhusområde: - De skal være glade for vindretningen

Læs også Bilister bekæmpede naturbrand med cola og vinduesrens