Nattevagt på plejehjem spares væk

Skive Kommune vil fjerne den faste nattevagt på flere af de små plejehjem. Det gør de for at spare penge.

080911Lilly.jpg

De ældre på flere plejehjem i Skive Kommune kan i fremtiden komme til at ligge alene om natten. Og det skaber stor utryghed blandt beboerne

- Jeg synes, det er rigtig skidt - vi kan ikke undvære en nattevagt. Det er ikke ret lang tid siden, jeg faldt på gulvet. Hvis der ingen nattevagt havde været, hvad skulle jeg så have gjort? Det er det ikke til at vide, hvor længe jeg havde ligget der, fortæller 95-årige Lilly Norup fra Rønbjerg Plejecenter.

Som et forsøg skal det lille plejehjem i Rønbjerg fra næste år dele nattevagt med plejehjemmet i Hem - cirka 10 kilometer væk. De otte faste beboere kan dermed ikke længere være sikre på at have personale lige ved hånden, hvis noget går galt.

Alternativ er lukning

Forslaget om delt nattevagt kommer efter forhandlinger mellem Bruger- og pårørenderådet på ældrecentre i kommunen. Alternativet havde været at lukke de små ældrecentre. Politikerne forventer at sætte forsøget i gang næste år.

Også de knap 20 beboere på plejecentret Oddense mister deres faste nattevagt. I fremtiden skal de dele nattevagt med hjemmeplejen i området.