Natpisser endte med at jagte indbrudstyve

Claus Nielsen var egentlig bare oppe midt om natten for at tisse, da han hørte en scooter og så to mænd forsøge at bryde ind hos genboen. Og så gik det stærkt.

Claus Nielsen stod og tissede, da han hørte to indbrudstyve ved genboen.
Claus Nielsen stod og tissede, da han hørte to indbrudstyve ved genboen.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Normalt er det lidt træls, når man skal op midt om natten for at tisse. Men lige i nat, var det godt, at den konservative byrådspolitiker Claus Nielsen skulle op og lade vandet. På den måde var han nemlig med til at forhindre et indbrud hos genboen på Mimersvej i Viborg.

For midt i sit forehavende hørte han pludselig en scooter og så to unge mænd stige af og gå over mod genboens hus.

Claus Nielsen fra Viborg endte med at jagte to indbrudstyve iført underbukser og tøfler. 
Claus Nielsen fra Viborg endte med at jagte to indbrudstyve iført underbukser og tøfler. 
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

- Og det vækker min første mistanke, siger Claus Nielsen i dag.  

Iført intet andet end sine futter og underbukser løb han udenfor, hvor en anden nabo også havde opdaget de to tyve. To tyve, der i første omgang forsøgte sig med en søforklaring.

- Den ene siger, at han leder efter sin fætter. Men jeg siger til ham, at ”det tvivler jeg på, du gør, her klokken fire om morgenen.”

Politiet roser naboer

Claus Nielsen og naboen stod foran de to unge som en Tarzan i underbukser. Men da tyvene mødte de to mænd i underhylere, stak de af. Og så røg tøflerne af og løbesko og joggingbukser kom på. Sammen med politiet lykkedes det at fange den ene af de unge.

- Det bliver ikke meget bedre end det her. At der er flere naboer, der hjælper hinanden med at spotte de her unge fyre, og at der så er en, der løber efter dem. Det er super godt arbejde, lyder rosen i dag fra efterforskningsleder ved Lokalpolitiet i Viborg, Christian Toftemark.  

Claus Nielsen og naboerne på vejen er ekstra opmærksomme, fordi der gennem længere tid har været flere indbrud i området.

- Vi kender flere, der har fået stjålet blandt andet smykker og computere med billeder i. Og det er jo til stor sorg for de folk, der mister noget.

Claus Nielsens genbo slap heldigvis fra et indbrud, takket være naboernes nattetisseri.

- Det er da bare skønt, så jeg ikke skulle have sådan et par bavianer ind. Så vi er glade for nabohjælpen, fortæller pensionisten Jens Mølgård.

Politiet leder stadig efter den anden mistænkte i sagen.

1:48
Mange kender nok den der lidt trælse situation, hvor man må forlade den lune dyne midt om natten, fordi man skal tisse. Men lige i nat var det rigtig godt, at byrådspolitiker Claus Nielsen skulle op og lade vandet.