Nævnenes hus officielt åbnet

I dag åbnede det nye Nævnenes Hus i Viborg med deltagelse af blandt andre erhvervsminister, Brian Mikkelsen.

Nævnenes Hus Viborg
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Nævnenes Hus er en helt styrelse, som samler nævn fra Miljø- og Fødevareministeriet, Børne- og Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Erhvervsministeriet. Styrelsen skal bidrage med sekretariatsbetjening af 16 nævn og en mere effektiv klagesagsbehandling til gavn for borgere og virksomheder. Nævnenes Hus er en styrelse under Erhvervsministeriet og etableres som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

Erhvervsminister, Brian Mikkelsen, tog i dag del i åbningen. 

- Ved at placere styrelsen her i Viborg er vi også med til at gøre lokalområdet mere attraktivt og skabe en lokal optimisme der kan danne grobund for yderligere vækst her i området. Viborg har stolte traditioner inden for juraen, og byen er derfor et oplagt valg for placeringen af Nævnenes Hus.  Jeg vil som minister gøre, hvad jeg kan for at sikre, at Nævnenes Hus kommer godt fra start, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Der er allerede flyttet medarbejdere ind i de nye lokaler i løbet af efteråret, men først nu er hele organisationen ved at være på plads i det nye hus. Lokalt og regionalt er der glæde over de nye arbejdspladser og udsigten til et endnu større fokus på vækst gennem viden.

På åbningsdagen blev ministeren og de mange gæster vist rundt i den nye nyindrettede styrelse på Toldboden 2 i Viborg.