VIA: Næsten fuldt hus på Campus Holstebro

VIAs uddannelser i Holstebro har stadigvæk stor søgning. Der meldes fuldt hus på fem ud af syv uddannelser.

viastudiemiljoeweb.jpg

VIA University College i Holstebro kan i år byde 548 nye studerende velkommen på de seks uddannelser i Holstebro samt på læreruddannelsen i Nørre Nissum. Det betyder, at der vil være næsten fuldt hus på Campus Holstebro, når dørene slås op til efteråret. Dog er der stadig mulighed for at søge ind som bygningskonstruktør, der har såkaldt 'frit optag', ligesom læreruddannelsen i Nørre Nissum også har ledige pladser - på trods af at begge uddannelser har stor stigning i optaget.

Beskeden samlet stigning

Samlet har VIAs uddannelser i Holstebro modtaget 1.895 ansøgninger, hvilket er en stigning på 1,3 % i forhold til sidste år. Nørre Nissum oplever stort set status quo med 90 ansøgninger mod sidste års 93.

Stadig ledige pladser

Stigningen i antallet af ansøgere betyder, at igen i år vil uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, ergoterapeut og fysioterapeut have fyldt alle pladser op ved studiestart. Men det er stadigt muligt at få en studieplads på Campus Holstebro, hvis man har fået afslag fra drømmestudiet. Bygningskonstruktøruddannelsen har intet loft over antallet af studerende, hvorfor der er ledige pladser - på trods af en stigning i optag på 20 %. VIA Læreruddannelsen i Nørre Nissum optager i år hele 26,5 % flere studerende end sidste år - men der er stadig flere ledige pladser.

Foto: VIA University College