Nægter grov børnemishandling

Vidneudsagn bliver afgørende for, om en 35-årig mand bliver fundet skyldig i systematisk mishandling af seks børn.

110312_Retten_i_Holstebro.jpg

En 35-årig morsingbo nægtede sig skyldig, da han mandag sad foran dommeren i Holstebro i en sag om grov børnemishandling.

Den 35-årige mand er tiltalt for igennem en periode på 13 år at have mishandlet sin samlever og deres seks sammenbragte børn, men i retten afviste han børnenes forklaringer.

Ifølge anklageskriftet var der ellers tale om en systematisk mishandling af de seks børn. Den 35-årige skulle blandt andet have slået dem med en stavlygte, en skovl og en kost. Derudover er han tiltalt for at have blendet deres mad og tvunget dem til at drikke den, indtil de kastede op. Og hvis de ikke spiste op, fik de tæsk.

Frifindelse eller lang fængselsstraf

Der falder dom i sagen på fredag, og de seks børn skal alle afhøres som vidner. Da den 35-årige nægter sig skyldig, bliver vidneforklaringerne meget afgørende for domsmandsrettens afgørelse.

- Man skal vurdere fra rettens side, om de her forklaringer så troværdige, at de kan holde til en domsfældelse, siger den 35-åriges forsvarer, advokat Bjarne Vium, der vil kræve sin klient frifundet.

Morsingboen står formentlig til en længere fængelsstraf, hvis han bliver fundet skyldig. Senioranklager Jens Severinsen fra Midt og Vestjyllands Politi vil dog ikke sige, hvor lang en straf han går efter.

- Jeg har tænkt mig at påstå en ubetinget straf, som vil afspejle den alvor, der er i en sag med så mange forurettede og med vold over så lang tid, siger Jens Severinsen.

2:02
Mandag blev der taget hul på en grov mishandlingssag fra Mors. Familiefar er tiltalt for at banke kone og børn igenenm13 år