Naboerne protesterer, men Ole nægter at fjerne sine campingvogne

En formulering i en dom gør, at ingen kan kræve campingvognene fjernet.

Ole Ruskjær vil ikke flytte sine campingvogne.
Ole Ruskjær vil ikke flytte sine campingvogne.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Naboerne hader dem, men det får ikke Ole Ruskjær til at ville fjerne dem.

Han driver en handelsvirksomhed med adresse i Vium, hvor han blandt andet køber og sælger brugte campingvogne. De gamle campingvogne er placeret på hans grund, og det er til stor frustration for hans nabo Inge Lyngsø.

- Det irriterer mig. Jeg synes, det er så grimt. Det er, hvad jeg vil kalde en øjenbæ, siger hun.

Hun troede, at vognene ville forsvinde, da Ole Ruskjær for snart tre år siden blev dømt til at rydde grunden, men sådan er det ikke gået.

Inge Lyngsø er godt træt af at se på campingvognene. 
Inge Lyngsø er godt træt af at se på campingvognene. 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Ikke skrotvogne

Ole Ruskjær mener ikke, at dommen betyder, at han ikke må have sine nuværende campingvogne stående.

- De står her for at have en plads, indtil vi finder ud af, hvad der skal ske med dem. Enten skal de sælges igen eller også skal de bruges til reservedele, forklarer han.

Kommunen har flere gange forsøgt at få ham til at rydde grunden med henvisning til, at oplagringen er i strid med planloven. Det var også derfor, at det i marts 2016 blev afgjort i Vestre Landsret, at de skrottede campingvogne skulle fjernes. Og det blev de også, men nu er der kommet nye vogne til, og dem mener Ole Ruskjær godt, at han må have stående.

- Der står, at det alene er skrottede campingvogne, der ikke må stå her. Dem har vi fjernet. Nu er det kun campingvogne, der kan bruges og komme ud at køre igen, der står heromme, siger han.

Sådan ser dommen ud.
Sådan ser dommen ud.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Forkert formulering

Det er altså måden som anklageskriftet et formuleret på, der gør, at Ole Ruskjær stadig kan have sine vogne stående. Hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter specialanklager Ulrik Panduro, at man ikke kan komme videre med sagen på grund af formuleringen i dommen.

Anklagemyndigheden kan altså ikke kræve campingvognene fjernet fra området, fordi dommen kun handler om skrottede campingvogne.

- Hvis det er en brugbar campingvogn, som jeg kan lave i stand, så den kan komme ud at køre igen, så kalder jeg det ikke en skrottet campingvogn, siger Ole Ruskjær.

Politiet og Silkeborg Kommune undersøger nu, om de vil starte helt forfra med en ny sag i et forsøg på at få campingvognene fjernet.

2:41