Naboer frygter solvarmeanlæg

Flere naboer i Ørum klager over, at de formentlig kommer til at bo tæt på Ørums kommende solvarmeanlæg. Naboerne vil i stedet have flyttet anlægget hen i industriområdet.

Naboer.jpg

Naboerne på Østergade i Ørum forstår ikke, hvorfor et nyt solvarmeanlæg skal ligge på marken ud for deres landejendomme.

- Den tager vores udsigt, og vores glæde ved at sidde herude, siger Jan Madsen, der kommer til at bo 120 meter fra det nye anlæg.

I stedet mener naboerne, at anlægget burde ligge på en industrigrund i den anden ende af byen. Men Ørum Varmeværk har i stedet valgt placeringen på landbrugsjorden.

- Vi har masser af jord på den anden side af byen, industrijord som har lagt i 20 år og ikke blevet brugt, som kommunen kunne have stillet til rådighed for varmeværket, og de kunne have opført deres anlæg med det samme.

Men ifølge varmeværket er industrigrunden for dyr. I dag havde de ingen kommentar. Til gengæld slår Viborg Kommune fast, at de ikke har planer om at sænke prisen på industrigrundene.

Spørgsmål: Kunne man ikke godt have valgt at bruge jorden ved industrigrunden i stedet for?

- Det kunne man godt, hvis man var villig til at tage den afskrivning.

Er det så noget I vil kigge på, som én af løsningerne?

- Jamen, man har jo egentlig kigget på det og sagt nej, men nu er det hele jo i høring, så vi må se, hvad der sker, siger Johannes F. Vesterby, fmd., Teknisk Udvalg, Viborg Kommune.

En ejendomsmægler har vurderet, at Jan Madsens hus falder 300.000 kroner i værdi.

Se mere her:

1:57
En række husejere i Ørum klager over, at de snart får et solvarmeanlæg med en 15 meter høj tank som nærmeste nabo. Viborg Kommune har godkendt placeringen. Men borgerne vil have flyttet anlægget hen i byens industriområde