Nabo til højhus splittet: Synd for naturen - godt for byen

Nabo til den kommende Bestseller-bydel ser det som et kæmpe aktiv for Brande, men for naturen er det en anden sag.

Bo Nytoft bruger Branhede Plantage næsten hver dag, og han synes, at det er synd for naturen, at der skal være udsigt til så højt et tårn.
Bo Nytoft bruger Branhede Plantage næsten hver dag, og han synes, at det er synd for naturen, at der skal være udsigt til så højt et tårn.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Bo Nytoft har boet i Brande i en stor del af sit liv og han benytter sig flittigt af Brandhede Plantage i udkanten af Brande.

Og Brandhede er netop et af de steder, hvor det visuelle udtryk risikerer at blive ændret med Bestsellers nye bydel.

- Jeg går ture herude, løber herude og kører mountainbike herude, siger Bo Nytoft.

Men han er ikke imod, at Brande skal ligge grund til den nye Bestseller Bydel. Faktisk er han en smule splittet på området.

- Fra et naturmæssigt synspunkt er det synd og skam, fordi at højhuset bliver så enormt stort i forhold til alt muligt andet, siger han og fortsætter:

- Men for Brande som by er det et kæmpe aktiv. Det er der ingen tvivl om.

Hvis alt går efter planen bliver Bestseller bydelen, som skal hedde ”Bestseller Village & Tower” 645.000 kvadratmeter stor.

Her ses en visualiseringe af, hvordan den nye Bestseller bydel kommer til at se ud.
Her ses en visualiseringe af, hvordan den nye Bestseller bydel kommer til at se ud.
Foto: Bestseller

Generelt positive tilbagemeldinger

Bydelen skal indeholde omkring 60 nye butikker og kontorer og hotelfaciliteter. Og selvfølgelig det 317 meter høje højhus, der, allerede inden første spadestik er taget, vækker stor opsigt.

Da TV Midtvest i august sidste år spurgte borgerne i området ind til, hvad de tænker om planerne om et højhus i Brande, var de overvejende positive.

- Jeg tænkte først, at der må da være en kæmpe aprilsnar. Det er fedt, for det kan nok lokke en masse mennesker til byen, siger Maria Antonson fra Brande.

- Jeg synes, det er fantastisk. Umiddelbart kommer man til at tænke på Dubai eller noget i den stil, siger Marianne Sommer fra Brande.

6:38
 

Det stiller krav til byens handelsliv

Når der åbner så stort et center tæt på byen, kan det godt udgøre en konkurrence for butikkerne i Brande. Men det er noget, man vil kunne vende til noget positivt, lyder det fra handelsstandsforeningen i Brande.

- Jeg tror, vi overordnet får vækst. Måske er der to butikker, der lukker, men så kommer der jo andre, siger Hans Ulbrichsen, der er formand i Brande Handelsstandsforening. Han tror på, at det nye højhus kan skabe mere liv i byerne omkring:

- Hvis du ikke finder det tøj, eller hvad det nu måtte være, du leder efter derude, tager du ind til Brande, Give eller Herningcenteret, siger han.

Handelsstandsforeningen håber på, at der kommer nogle investorer med en bunke penge, som kan hjælpe byens handelsliv.

Herunder kan du se et indslag fra august 2017, hvor borgerne i Brande fortæller, hvad de synes om, at netop Brande skal ligge grund til Danmarks højest hus. 

2:28
Brandes borgere kan slet ikke få armene ned oven på nyheden om, at Bestseller vil bygge Danmarks højeste hus i deres by.