Nabo til den dræbte ulv: - Det er i orden

Det er helt i orden, at en ulv er blevet skudt, mener en beboer, som til dagligt lever med ulven i naturen omkring sin grund ved Ulfborg.

Sådan så det ud på DTU i København tirsdag, da den dræbte ulv skulle undersøges.
Sådan så det ud på DTU i København tirsdag, da den dræbte ulv skulle undersøges.

Meningerne om ulvens tilbagevenden til den danske natur er skarpe og mange.

Og de er ikke blevet færre, efter Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt og sigtet en 66-årig mand for at skyde en ulv 13 kilometer øst for Ulfborg mandag eftermiddag.

TV MIDTVEST har tirsdag mødt to af de beboere, som til dagligt lever med ulven i baghaven for at høre, hvad de tænker om den opsigtsvækkende episode.

Jan Danielsen, Ulfborg:

 
 
Foto: TV MIDTVEST

- Det overrasker mig egentlig, at det er sket. Men jeg synes, det er i orden. Der har været meget snak om det her.

- Jeg synes, der skal reguleres, så vi kan holde ulvebestanden nede. Vi ved, der er rigtig mange ulveunger, og det bliver kun værre og værre, for der er mad til dem alle steder. Jeg tror også, der er en del fåreavlere i området, der er trætte af, at det er her. Så et eller andet synes jeg, der skal gøres.

- Det er et opråb, at der nu er en, der har skudt en ulv. Jeg tror, det er en naturlig reaktion blandt nogle af jægerne, og jeg har også talt med folk, som fortæller mig, at de ville have gjort det samme.

- Jeg er selv bange for ulven. Når jeg går tur med hunden om morgenen i mørke, tænker jeg ofte på, at jeg skal skynde mig indenfor igen.

Peter Olsen, Ulfborg:

 
 
Foto: TV MIDTVEST

- Jeg er ikke for ulve. Jeg synes ikke, vi har brug for dem. Men jeg kunne så heller ikke drømme om at slå en ihjel, selvom jeg godt nok er jæger. Jeg har aldrig set en ulv, selvom jeg har vildtkameraer til at stå ude.

- Jeg synes, man skulle regulere ulven, og det bliver nok også sådan.

- Jeg mener stadig, ulven er mere bange for os, end vi er for den. Det er svært. Jeg kan godt forstå dem, der er bange for dem, men jeg er ikke bange for dem, og jeg skal nok lade dem være i fred.

- Hvis den åd en af mine hunde, så kunne vi måske snakke om det, men jeg er ligeglad med, at den tager et får i ny og næ. I bund og grund synes jeg nok, Danmark er lidt for lille til ulve.

Ulven dræbt af ét skud

En undersøgelse af den dræbte ulv på DTU i København afslørede, at den var blevet ramt af et enkelt skud.

Midt- og Vestjyllands Politi har fortalt, at der blev affyret flere skud, men der blev altså kun fundet et projektil i den dræbte ulv.

Den 66-årige jæger, som er sigtet for at have skudt ulven, nægter sig skyldig.