Når solen skinner, får vi lyst til at bruge penge

Skive Festival og Rock i Holstebro glæder sig over, at det gode vejr sætter gang i billetsalget.

2:10
Varmen gør et eller andet ved os, så vi får lyst til at komme ud høre noget god musik, siger formanden for Skive Festival, Michael Eiskjær. Se indslag her.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er næsten en naturlov.

Når solen skinner, kommer vi i godt humør.

Og de seneste dages hedebølge smitter ikke kun af på humøret. Temperaturen har også stor indflydelse på vores forbrug. Det mærker man blandt andet hos Rock i Holstebro, som finder sted den 16. juni.

Formand Kenneth Nybo fortæller, at det gode vejr har sat gang i forsalget, selv om det endnu er for tidligt at sige præcist, hvordan vejret bliver til den store musik-event.

- Man kan tydeligt mærke, at vejret betyder noget. Det er gået fantastisk, især de sidste 14 dage hvor vejret har vist sig fra sin bedste side, siger Kenneth Nybo.

Sanseoplevelse

Samme billede tegnede sig hos årets Skive Festival, der sluttede lørdag. 

- Varmen gør altså et eller andet ved os, så vi virkelig får lyst til at komme ud og nyde det gode vejr. Og selvfølgelig skal man nyde det til noget godt musik og nogle kolde drinks. Vores billetsalg er de sidste 14 dage gået støt opad i forhold til sidste år, siger formand Michael Eiskjær.

Og festivalens førstemand kender også tendensen fra sig selv. 

- Når solen skinner, går jeg på Den Blå Avis og får lyst til at købe en båd. Sådan er vi jo. Vi får lyst til mange mærkelige ting, når vi bliver påvirket af solskinnet, siger Michael Eiskjær.

Trendforskeren Camilla Birch peger på, at det gode vejr giver os en sansepåvirkning, så vi får lyst til at være sammen med venner og familie og få nogle gode oplevelser.

- I virkeligheden er det ikke så meget anderledes, end når vi står i supermarkedet og får en sansepåvirkning af en pakke lækre jordbær. Så får vi lyst til at købe dem, selv om de ikke stod på indkøbslisten. Vores forbrug bliver meget påvirket af, hvad vi ser foran os. Og der er ingen tvivl om, at godt vejr giver lyst til at komme på festival, siger hun.